EB 2016

Kamu volt a balhé! A magyar szurkolók nem követtek el semmilyen jogsértést

A franciaországi Európa-bajnokságra tartó magyar labdarúgó-szurkolók – egyik utazásszervezőjük szerint – semmilyen törvényellenes cselekményben nem vettek részt, és amikor Milánó közelében hétfőn megállították őket, akkor ők szenvedtek el jogsértéseket.

Poszpischek Tamás kedden Facebook-oldalán azt írta: senki ne üljön fel semmilyen álhírnek, csúsztatásnak vagy esetleg dezinformációnak.

– A magyar szurkolók semmilyen törvényellenes cselekményben nem vettek részt az Eb-re való utazásuk során, mégis fölösleges vegzatúrában volt részünk Olaszországban, ahol pirotechnikát és alkoholt vettek el tőlünk, és ezen kívül még élelmiszert és gyógyszert is – írta.

Hozzátette: táskáikat, bőröndjeiket nélkülük nyitották fel, és indok nélkül mindenüket szanaszét dobáltak.

– Egyértelmű, hogy emberi jogsértéseket mi szenvedtünk el az olasz hatóság részéről, amit mi méltósággal elviseltünk – fogalmazott.

Az olasz hatóságok Milánó közelében állították meg a magyar szurkolók buszait, mert állítólag előzőleg egy Velence környéki benzinkútról többen fizetés nélkül távoztak. A milánói ellenőrzés csaknem három órán át tartott, majd mindenki folytathatta az útját.

A magyar válogatott Ausztria ellen Bordeaux-ban lép pályára ma 18 órakor az F csoport első fordulójában.