EB 2016

Sigurdsson: az izlandi fiatalok számára inspiráló az Eb-részvételünk

A Swansea sztárja arról is beszélt, hogy Izland lehet a torna Leicester Cityje.

“Fiataljaink számára inspiráció az Európa-bajnoki részvételünk, és szeretnénk meglepetést okozni Franciaországban” – jelentette ki Gylfi Sigurdsson, az izlandi labdarúgó-válogatott középpályása a magyarokat is felvonultató F csoport keddi nyitánya előtt.

A Swansea City játékosa elmondta: korábban sokszor hallotta, hogy a csapat sohasem fog majd kijutni nagy tornára, és gyerekek nőttek fel úgy, hogy a brazil vagy a spanyol válogatottat kellett nézniük, nem pedig az izlandit.

“Most a fiatalok minket nézhetnek, és remélem, felnéznek ránk” – tette hozzá Gylfi Sigurdsson, aki azt is hangsúlyozta: hisznek benne, hogy valami nagyszerű történik velük, és tudnak meglepetést okozni.

Kitért rá, hogy a mostani egy őrült szezon, minden csapat ült és nézte Angliában a Leicester Cityt, amely végül óriási meglepetésre megnyerte a Premier League-et.

“Miként lehetett ez? Talán Izlanddal is ez történik. Ha van hited, vannak jó játékosaid és van önbizalmad, akkor bármi előfordulhat” – mondta Sigurdsson.

Az izlandiak kedd este a portugálokkal, szombaton a magyarokkal, június 22-én, szerdán pedig az osztrákokkal találkoznak a franciaországi Eb-n.

Olvasói sztorik