EB 2016

„Fájdalmas”, „szívbemarkoló” osztrák vereség

Osztrák lapszemle.

Magyarország 2-0-ra legyőzte Ausztriát a 2016-os Európa-bajnokság F csoportjának nyitómeccsén. A sógorok természetesen rosszul élik meg a vereséget, a Rangadó.hu most az osztrák weboldalak cikkeit összegzi.

„Fájdalmas Eb-nyitány” – írja a sportnet.at, mely ezt követően összegzi a találkozó történéseit. A lap Julian Baumgartlingert választotta az osztrák csapat legjobbjának. Véleményük szerint a középpályás „négytüdejűként” mindenhol ott volt a pályán.

A laola1.at Harník földön elterülős képével illusztrálja a mérkőzés tudósítását. A történések ismertetése után megjegyzik: a magyarok a várakozásoknak megfelelően a magyarok védekezően álltak fel, 43 percig a támadó oldalon szinte semmit nem csináltak. Megemlítik, hogy az osztrákok 1990 óta a hetedik meccsen maradtak nyeretlenek nagy tornán.
„Szívbemarkoló osztrák vereség Szalai gólja után” – ezt már a sport.oe24.at-n olvashatjuk, majd hozzáteszik: „ez sokk minden osztrák számára”.

A sport.orf.at már keserű vereségről beszél, de aztán csak a mérkőzés bővebb tudósításával szolgált.

A legolvasottabb napilap, a Kronen Zeitung internetes kiadásában sokkoló vereségről írnak a „nemezis”, Magyarország ellen. A selejtezőkön végigsöprő osztrákok keserű vereséget szenvedtek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik