EB 2016

A tragédia után visszatér a horvátok hátvédje

Darijo Srna folytatja az Eb-t.

Ante Cacic szövetségi kapitány kedden elmondta, számít a 34 éves jobbhátvéd játékára a pénteki, Csehország elleni mérkőzésen a D-csoport második fordulójában.

– Darijo tudta, hogy az apja súlyos beteg, de egy halálesetre soha nem lehet felkészülni. Egy biztos: hamarosan visszatér hozzánk, és a lehető legjobb formáját hozza majd pénteken – nyilatkozta az edző a csapatkapitányról a horvátok deauville-i bázisán.

Srna végigjátszotta a Törökország ellen 1–0-ra megnyert vasárnapi találkozót, amely után megtudta, hogy a meccs ideje alatt elhunyt az édesapja, ezért hétfőn hazautazott a temetésére.

– Az összes csoportmérkőzésünk közül a csehek ellenitől tartok a leginkább. Rendkívül tisztelem őket, és pengeélesnek kell lennünk ellenük, mert a továbbjutásunk forog kockán. Három nap van hátra, ezalatt fel kell készülnünk a gyors iramú játékra, és talán nem válna hátrányunkra, ha néhány helyen változtatnánk a kezdőcsapatunkon. A játékunk Luka Modricra épül, akit frissen kell tartanunk a torna hátralévő részére, de úgy néz ki, jó fizikai és mentális állapotban van – mondta Ante Cacic.

Olvasói sztorik