EB 2016

„Türelemjátékra” számítanak az osztrákok

Dzsudzsák Balázs bal lábától félnek leginkább a sógorok.

Természetesen nemcsak Magyarországon, de Ausztriában is nagyon várják már a kedden 18 órától sorra kerülő Magyarország-Ausztria összecsapást. A sport.oe24.at Bernd Storck nyilatkozatát idézte és elemezte is kissé válogatottunkat.

A portál megjegyezte, a mieink 1986 után első nagy tornájukra készülnek és elsősorban védekezésükre építenek, amely jól látszik abból, hogy a selejtezők során 10 meccsen csak 11 gólt szereztek és 9-et kaptak.

– Tudom, mire képes az osztrák válogatott és készen állunk rájuk – idézi Bernd Storckot a lap, mely szerint az egyéni képességek és a nemzetközi rutin egyértelmű favorittá teszi a sógorokat. – Úgy meg akarjuk nehezíteni az életüket, amennyire csak tudjuk.

– Az osztrákoknak türelemjátékra kell berendezkedniük. A magyarok mélyen védekeznek és kontrákra építenek. Veszélyesek rögzített szituációkból is, legnagyobb erősségük pedig Dzsudzsák Balázs, a csapatkapitány. A török első osztályú Bursaspor szélsőjének kiváló bal lába van – tette hozzá a sport.oe24.

Bár Ausztria legutóbbi két meccsén nem éppen sziporkázott – Máltát 2-1-re verték, a hollandoktól pedig 2-0-ra kaptak ki -, Storck szerint ebből semmit nem lehet leszűrni.

– Kiváló selejtezősorozaton vannak túl, Marcel Koller jó munkát végzett. Ezek csak barátságos mérkőzések voltak sok kísérletezgetéssel, nem jelent semmit az eredmény – mondta a magyar kapitány a lapnak.

A keddi mérkőzés előtt Király Gábort is kérdezte a sport.oe24.

– Igaz ugyan, hogy az eddigi három osztrákok elleni találkozóból csak egyet vesztettünk el, de ez egy teljesen másik történet lesz egy teljesen más csapattal – nyilatkozta 40 éves kapusunk.

Olvasói sztorik