EB 2016

Toni Kroos 129-szer ért labdához

Óriási szerep hárult a Real középpályására, de elbírta.

A WhoScored játékosértékelésekkel foglalkozó portálon legtöbbször azok a játékosok tudnak 9-es osztályzatot elérni, akik egy vagy több gólt szereztek, a meccset közvetlenül befolyásolták – mint ahogy kereken ennyivel zárt Shkodran Mustafi is, aki a németek győztes gólját szerezte Ukrajna ellen, csapata pedig nem kapott gólt.

…és vannak a Toni Kroosok. Nekik elég egy gólpassz és a középpályán szorgos hangyaként tevékenykedés ahhoz, hogy akár 9,3-s értékelést kapjanak. 129 labdaérintés, 112 passz 93%-os pontossággal, 13 hosszú átadás – ebből 12 sikeres – 2/2 pontos indítás, 5 kulcspassz, 3 lövés, egy kapufa, 4 csel, 2 szerelés. Önmagukért beszélő adatok, a meccs legjobbja a Real középpályása lett.

Shkodran Mustafi nemcsak gólja miatt emelhető ki a németek közül, hanem kiváló mezőnymunkája miatt is. 90% fölöttii passzhatékonyság, 5 megnyert fejpárbaj, 2 szerelés, 1 blokk és 7 labdaszerzés, valamint 96 labdaérintés – ez volt Mustafi 3 pontot érő teljesítménye.

A németek közül mindenki kiválóan játszott, hiszen 7 fölötti értékeléssel zárt, ami kis túlzással egyes meccseken a legjobb is lehetne, de ha feltétlen ki kell emelni egy gyengébb teljesítményt, akkor Mario Götzére esik a választás, aki 7,05-öt kapott. Nem ízlett neki a csatárposzt. 40 labdaérintése mellett 2 kulcspasszt, 2 lövést hozott össze, bár 27 passzának 93%-a sikerrel zárult. 2 alkalommal lesen csípték el, 2-szer labdát vesztett, 3-szor rosszul ért hozzá, de 2 csele sikeres is lett.

A vesztes ukránoknál ezúttal az általában gyenge pontnak számító Andrij Pjatov nyújtotta messze a legkiemelkedőbb teljesítményt, 7,65-öt kapott. A legrosszabb a teljesen elveszett csatár, Roman Zozulja lett, 5,82-es értékelése hűen tükrözi játékát. Össz-vissz 9 labdaérintést számlálhattunk nála és bár nyert 1 fejpárbajt, lövésre nem, csak egy lesre futotta tőle. Mindössze 6 alkalommal passzolt, ebből 3 lett jó.

Olvasói sztorik