EB 2016

Osztrák dominancia? A magyar csapatra erőltetnék a játékukat

Junuzovic és Baumgartlinger is nyilatkozott a keddi Eb-meccs előtt.

Kedden 18 órakor végre pályára lép a magyar válogatott az Európa-bajnokságon. A mieink első ellenfele a szomszéd Ausztria lesz. Az osztrákok fogadkoznak, győzni akarnak az első meccsükön.

– Van néhány veszélyes játékos a magyar csapatban, a középpálya nagyon együtt van, és nagyon agresszívak. Nem emelnék ki senkit, de az elmondható: kellemetlen ellenfél a magyar csapat – nyilatkoztaJulian Baumgartlinger, az osztrákok középpályása. – Azt viszont leszögezném: jól felkészültünk, és tudjuk, mire számíthatunk. A saját játékunkat akarjuk játszani, nem szeretnénk, ha az ellenfél kibillentene a ritmusunkból.

A meccs előtt Zlatko Junuzovic is megszólalt. Elmondta, csapatuk rugalmas, sok szituációra felkészült, így önbizalommal várják a mérkőzést. Junuzovic a német élvonalban éppen bennmaradó Werder Bremenben csapattársa Kleinheisler Lászlónak. Nem volt könnyű szezonjuk a kiesés elleni harc miatt – erről is faggatták.

– A szezon nagyon nehéz volt, viszont néhány hete már a válogatottal készülök. Fizikailag és mentálisan is feltöltődtem, kész vagyok a játékra. Ez most egy teljesen más megmérettetés lesz.

Szóba került a két sérült, Marc Janko és Marko Arnautovic is. A csapattársak elmondták, a taktika a csapatra épül, nem két játékosra, ráadásul társaik már teljesen rendben vannak. A szurkolók ráadásul kiváló hangulatot teremtettek eddig is az osztrák csapatnak, és ezt várják a játékosok a folytatásban is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik