EB 2016

Luka Modric: elöl-hátul hibátlan

Bale után még egy Real-játékos lett a meccs embere.

Payet és Bale villanása után még egy klasszis tudott meccset eldönteni: Luka Modric a horvátoknak szerzett három pontot. Az óriási góltól függetlenül is parádésan játszó Real-játékos a WhoScored játékosértékelő portálon a meccs embere címet is begyűjtötte.

Zseniális, 8,72-es értékelésébe 77 labdaérintése, 2 kulcspassza, 88,1%-os passzolása, egyetlen (labdavesztése) mellett kiváló védekezése is beleszámított. 3-szor szerelt, 5-ször szerzett labdát, 3 tisztázása is akadt.

Szintén csak dicsérni lehet a csapatkapitányt, a 34 éves Darijo Srnát (8,08). A Sahtar védője ugyan kihagyott egy óriási, üres kapus ziccert (és lőtt egy kapufát), de 3 kulcspasszt is kiosztott, rendesen bevonták a játékba (63 labdaérintés), 80,6%-kal passzolt, 4 szerelése mellé 2-2 labdaszerzés, illetve tisztázás került, de ne feledkezzünk meg emberfeletti, 14 (!) beadási kísérletéről sem, amiből 5 volt sikeres.

Kevésbé volt meggyőző a 6 lövéssel is próbálkozó Marcelo Brozovic (6,49), aki 3 szerelés mellett mást nem is igazán tud felmutatni, a 6 beadását lehet talán még említeni, ám ezekből csak 1 lett jó. A csapatjátékban kevéssé vett részt.

A vesztes törökök mindvégig súlytalannak tűntek, igazán kiemelkedő teljesítmény sem akadt. A legjobb Caner Erkin lett (7,26), ehhez 1 lövés és 1 kulcspassz mellett 3 sikeres csel, és néhány jó védekezés elég volt neki, miközben 61%-kal passzolt.

A keret legnagyobb hiányosságának kezdettől fogva a csatárok hiányát találták a kritikusok, Cenk Tosun pedig valóban nem váltotta meg a világot: 5,79-cel zárt úgy, hogy csak 13-szor tudott labdához érni (ez persze a középpálya felelőssége is). Nyert két fejpárbajt, 1-szer állt lesen és 10 passzából 6 lett jó.

Olvasói sztorik