EB 2016

Kamil Glik átjászhatatlan volt Laffertyék ellen

Esélyt sem adott az észak-ír offenzívák kibontakozására a lengyel hátvéd.

Bár a végeredmény csak 1-0 lett, nem sok kétség férhetett a lengyelek észak-írek elleni győzelméhez. Érdekes módon azonban nem Lewandowski villogott leginkább a WhoScored értékelései alapján, sőt a legjobb sem a gólszerző Milik lett, de még csak nem is a gólpasszt adó Blaszczykowski, hanem a védelem élő bástyájaként funkcionáló Kamil Glik.

7,76-os értékeléssel zárt, az észak-ír csapat ellen 7 fejpárbajt is meg tudott nyerni, 51-szer ért labdába. 1 szerelés és 2 labdaszerzés mellett nem kevesebb mint 10 alkalommal tisztázott, 9 hosszú passzából 5 volt pontos és 86%-kal passzolt.

Kiemelhető a mindössze 19 éves Cracóvia-játékos, Bartosz Kapustka is. A fiatal zseni 7,16-tal zárt, sokszor részt vett a csapatjátékban (57 labdaérintés), 3 lövése és 2 kulcspassza volt, bejött 2 csele is, igaz, 3-szor elvesztette a játékszert, 3-szor pedig rosszul vette le. 2-2 szerelés és labdaszerzés írható fel hozzá védőoldalon, viszont egyetlen beadása sikeres volt a betömörülő védelemmel szemben, illetve 2 hosszú passzát is emberhez továbbította.

Az egész csapat legrosszabbja a teljesen megfojtott Lewandowski (6,31) lett, akinek döbbenetes módon még lövési kísérlete sem akadt. Nyolcszor szerelték, de volt 3 kulcspassza is.

A túloldalt a volt Manchester United-játékos Johnny Evans emelhető ki, ő 7,41-et kapott. Elképesztően sokszor, 65-ször ért labdába (ez a legmagasabb szám az észak-írek közül), 3 szerelés, 4 labdaszerzés, 7 tisztázás és 1 blokkolt lövés, valamint 47 passz 72%-os hatékonysággal lett a mérlege.

Ezzel szemben a magyarok végzete, Kyle Lafferty gyakorlatilag semmit nem csinált, 6,07-tel végzett. Volt egy lövése (18 méterről ollózott kapura), megnyert 3 légi párbajt, de csak 16-szor ért labdához, 2-szer volt lesen, 2 labdát veszített és összesen csak 9-szer passzolt, amiből 6 lett jó.

Olvasói sztorik