EB 2016

Ibra csak öngólpasszig jutott

Ciaran Clark védhetetlenül fejelt a saját kapujába.
Európa-bajnokság, E-csoport, 1. forduló
Svédország–Írország 1-1 (0-0)
Párizs, Stade de France, 73 419 néző. Játékvezető: Ristic (szerb)
Svédország: Isaksson – Lustig (E. Johansson, 45.), Lindelöf, Granqvist, Olsson – Larsson, Lewicki (Ekdal, 86.), Källström, Forsberg – Berg (Guidetti, 59.), Ibrahimovic. Szövetségi kapitány: Erik Hamrén
Írország: Randolph – Coleman, O’Shea, Clark, Brady – McCarthy (McGeady, 85.), Whelan, Hendrick – Hoolahan (Keane, 78.) – Walters (McClean, 64.), Long. Szövetségi kapitány: Martin O’Neill
Gólszerzők: Clark (öngól 71.), illetve Hoolahan (48.)

Az Európa-bajnokság E-csoportjának első fordulójában Svédország az írekkel találkozott Párizsban, hétfő délután.

A 10. percben Hendrick került kecsegtető lövőhelyzetbe, de Isaksson védeni tudott. Hét perccel később Clark fejese után a labda elpattant a nagy helyzetbe kerülő O’Shea lába mellett. A 29. percben Brady távoli lövése suhant el a keresztléc fölött. Három perc múlva Hendrick távolról a keresztlécet találta el. Meglepetésre az írek többször kísérleteztek, de az első félidőben ők sem tudtak gólt szerezni.

A szünet után ismét Hendrick veszélyeztetett, majd a 48. percben Coleman remek megoldásait és beadását követően Hoolahan vezetést szerzett az íreknek (0-1). A másik oldalon egy szöglet után Randolph kapus hatalmasat védett, miután egyik csapattársa lábáról a háló felé vágódott a labda, majd a kipattanót Forsberg lőtte mellé óriási ziccerben.

Az írek gólját követően igyekeztek, rohamoztak a svédek, a 60. percben Ibrahimovic lőtt a kapufa mellé. A 71. percben Ibra beadását Clark védhetetlenül fejelte a saját kapujába (1-1). A túloldalon Hendrick veszélyes lövését védte Isaksson. Bár Ibra az öngólpasszával benne volt a svéd egyenlítésben, az írek gyakorlatilag végig semlegesíteni tudták.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik