EB 2016

Hiába a hiba, az albán kapus lett csapata legjobbja

A svájciaknál Schär tarolt.

Az Európa-bajnokság második meccsén az egész torna egyik legérdekesebb találkozóját játszotta egymással Albánia és Svájc. Bár a Xhaka-fivérek párharcának pikantériája talán több izgalmat ígért, azért történtek érdekességek is. A WhoScored értékeléseiből szemezgettünk.

Természetesen a győztes svájci csapat adta a mezőny legjobbját, méghozzá kiemelkedő egyéb teljesítmény híján a gólszerző – és egyébként is kiválóan játszó – Fabian Schär személyében (8,6). Ez persze nem véletlen, hiszen a középhátvéd 91,1%-ban jól passzolt, 96-szor vonták játékba, 1 szerelés mellett szerzett 1 labdát, 8-szor tisztázott és 2 alkalommal blokkolt lövést. 1 kulcspassza volt és 6 hosszú átadásából 5 sikerrel zárult.

Hasonlóan fontos láncszem volt a 60 passzát 91,7%-kal végrehajtó másik középhátvéd, Johann Djourou is, aki 7 hosszú átadásából 5-ször volt pontos, 2 labdaszerzéssel és 4 tisztázással zárt. Ő 6,95-öt kapott.

A csapat citromdíja Haris Seferovicé. A csatár minden helyzetét kihagyta, 4-szer próbálkozott lövéssel, 71%-kal passzolt és 1 kulcspassza akadt, 6,49-es értékelést kapott.

A másik oldalt hiába az ordas kapushiba, amely gyakorlatilag eldöntötte az összecsapást, Etrit Berishánál nem akadt jobb a WhoScored szerint, hiszen 7,56-ot kapott.

A leggyengébb ezzel szemben természetesen a már első félidőben magát két sárgával elintéző csapatkapitány, Lorik Cana lett, aki nem is annyira addigi teljesítménye, mint meccset befolyásoló butaságai miatt végzett 4,75-tel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik