EB 2016

Garics György: szeretném szépen búcsúztatni édesapámat

Nem utazik haza, nem hagyja el az osztrák csapatot.

Szeretne szépen búcsúzni pénteken elhunyt édesapjától ifjabb Garics György, az osztrák válogatott játékosa, aki kedden először léphet pályára szülőhazája, Magyarország ellen a franciaországi Európa-bajnokságon.

Az európai szövetség (UEFA) honlapján közölt interjú szerint Garicsot édesapja, a Szombathelyi Haladás egykori csapatkapitánya biztatta, hogy utazzon el a kontinensviadalra, és ő tiszteletben tartotta ezt a kívánságot.

„Mindketten azért dolgoztunk, hogy itt legyek az Európa-bajnokságon. Sajnos már nem élhette meg, de mindent megteszek azért, hogy még büszkébb legyen. A labdarúgás volt az élete” – mondta fia a 62 évesen elhunyt Garics Györgyről. Hozzátette, édesapja szerette volna látni, ahogy pályára lép az Európa-bajnokságon, de ő lenne a legdühösebb, ha elhagyná a csapatot és hazautazna, így a válogatottal marad.

A szombathelyi születésű Garics György kitért arra, hogy mindkét himnuszt énekelni fogja a keddi találkozó előtt Bordeaux-ban.

„Mindenképp nagyon nehéz és különleges lesz számomra ez a találkozó, és ami a papával történt, az még inkább érzelemdússá teszi majd. Ez a labdarúgásról, az én történetemről, az ő történetéről és a három pontról szól” – fejtette ki a 32 éves védő, aki eddig 41 alkalommal öltötte magára az osztrák válogatott mezét.

„Vannak élmények, amelyek nagyon ritkán következnek be az ember életében, és ahogy a dolgok összejöttek mostanra, az egyedülálló” – hangsúlyozta Garics György.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik