EB 2016

EURO 2016: nem raboltak, “csak” piróztak, és félelmet keltettek a magyar drukkerek

Magyar szurkolói buszokat tartóztattak fel Milánónál.

FRISSÍTVE

A Venezia Today cikke cáfolja a Nemzeti Sport információit, hogy a magyar drukkerek buszát rablás miatt állították meg a rendőrök.

A honlap beszámolója szerint a három busz, pontosabban a róla leszálló drukkerek riadalmat okoztak egy Velence melletti benzinkúton. Azt írják, hogy a személyzet azért hívta ki a rendőrséget, mert a drukkerek a buszról leszállva petárdáztak, füstbombákat gyújtottak, ezért nem érezték magukat biztonságban.

A honlap beszámolója szerint a rendőrség gyorsan a helyszínre ért, a drukkerek ekkor visszaszálltak buszra, és csak később Milánó mellett állították meg őket újra.

KORÁBBAN ÍRTUK


Milánó közelében megállítottak és feltartóztattak négy buszt, amelyek a franciaországi Európa-bajnokságra utazó magyar szurkolókat szállítottak.

A Nemzeti Sport cikkéből kiderül, hogy a vasárnap este indult szurkolói konvoj utasait egy velencei benzinkút kifosztásával gyanúsítják a hatóságok.

„A négy buszunkból egy továbbhajtott, hármat viszont megállítottak a rendőrök, már rohamrendőrök is érkeztek a helyszínre. Nagyjából százötven-kétszáz drukkerről lehet szó” – idézik az utazás egyik szervezőjét, Poszpischek Tamást.

„Azzal vádolnak minket a rendőrök, hogy kifosztottunk egy benzinkutat Velencénél. Most tart az ellenőrzés, nem tudjuk, mikor indulhatunk tovább.”

A magyar válogatott Ausztria ellen Bordeaux-ban lép pályára kedden 18 órakor az F-csoport első fordulójában.

Nem igaz!

Molnár-Tóth Marianna főszervező arról tájékoztatta a Nemzeti Sportot, hogy a magyar buszokat nem a benzinkút kifosztásának vádja miatt állították meg a rendőrök.

A buszokon pirotechnikai eszközöket kerestek és koboztak el a magyar szurkolóktól. Valamint az alkoholtilalom miatt az összes szeszes italt is elvették.

Olvasói sztorik