EB 2016

„Dzsudzsák gyors és veszélyes”

Az osztrák szövetségi kapitány óvatos a keddi meccs előtt.
Az osztrák válogatott várható kezdőcsapata:
Robert Almer – Florian Klein, Aleksandar Dragovic, Martin Hinteregger, Christian Fuchs – Stefan Ilsanker, David Alaba – Julian Baumgartlinger, Zlatko Junuzovic, Martin Harnik – Marko Arnautovic

Az osztrák labdarúgó-válogatott részéről Marcel Koller szövetségi kapitány és Christian Fuchs csapatkapitány udvariasan dicsérte a magyar csapatot a két együttes keddi Európa-bajnoki mérkőzése előtt.

„Jól védekeznek és gyorsan lendülnek támadásba. Dzsudzsák Balázs a legveszélyesebb játékosuk, ő rendkívül gyors és erős is. Egyénileg képes extrát hozzátenni a magyarok játékához” – mondta a hétfői bordeaux-i sajtótájékoztatón a svájci szakvezető, aki a portugálokat tartja a legerősebbnek a csoportban, de hozzátette: úgyis csak a pályán derül ki, hogy tényleg így van-e.

Koller kifejtette, otthon nagyok az elvárások a csapatával szemben, ők pedig igyekeznek megfelelni ezeknek. Azt mondta, mind a 23 játékosa jó formában van, így ő nyugodt és jól érzi magát a rajt előtt. Kitért a magyar–osztrák futballmúltra is, amelyet svájciként is jól ismer. Szerinte ez mindig felfogható derbinek, amelyből neki ez lesz az első, mivel kivételesen tíz éven át nem találkozott egymással a két gárda.

„Végre kezdődik!” – jelentette ki Fuchs, aki úgy vélekedett, amennyiben képesek lesznek a maximumot nyújtani, akkor ha nem is könnyen, de megnyerik a keddi, bordeaux-i meccset.

Az angol bajnok Leicester City védője a magyarokról azt mondta, hogy jó csapatuk van, amelyet robosztus játékosok alkotnak, így nem lesz könnyű ellenük játszani. Megjegyezte, a videofelvételek alapján jól felkészült együttes lesz az ellenfél, tiszteletet parancsoló, hogy a pótselejtezőn Norvégiát kétszer legyőzte.

Fuchs a magyar–osztrák múltra nem kívánt kitérni, szerinte a múlt nem számít, csak a jelen. Hozzátette, nem könnyű arra fogadni, hogy második helyen végeznek a csoportban, mert akár Magyarország is veszélyes lehet erre a pozícióra, ennek ellenére egyáltalán nem ideges, jól alszik, mert hozzá van már szokva a nagy téthez.

A magyar–osztrák meccs kedden 18 órakor a francia Clément Turpin sípjelére kezdődik Bordeaux-ban.

A magyar válogatott kedden megszerezheti 300. gólját az osztrák csapat ellen, ehhez háromszor kell a kapuba találnia.

A két együttes eddig 136-szor találkozott egymással, a magyarok 66-szor, az osztrákok 40-szer győztek, emellett született 30 döntetlen. A magyarok mostanáig 297 gólt szereztek, az ellenfél pedig 252-t.

A legutóbb 2006. augusztus 16-án, Grazban találkoztak a csapatok, akkor a magyarok 2-1-re győztek barátságos összecsapáson. Az első félidőben Gera Zoltán – aki most is kerettag –, valamint Horváth András talált be, majd a hazaiak a 73. percben szépítettek Sanel Kuljic révén.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!