EB 2016

Csányi Sándor lelkesítette a magyar játékosokat

Utazás és egy átmozgató edzés szerepelt a hétfői programban.

A magyar válogatott busza reggel 9 órakor gördült ki a Terre Blanche Hotel kapuján, és indult el Nizzába, ahonnan repülővel utazott tovább a csapat Bordeaux-ba. A magyar küldöttség konvoját rendőri felvezetés kísérte, így zökkenőmentesen megérkeztek a repülőtérre Böde Dánielék – írja az MLSZ honlapja.

A mintegy másfél órás repülőút során a gép elszállt Marseille felett, így a játékosok vethettek egy pillantást a Stade Vélodrome-ra, ahol szombaton Izland ellen lépnek pályára. A napsütéses Nizza után eső várta a magyar válogatottat Bordeaux-ban. A leszállás és a hotelszobák elfoglalása után Dzsudzsák Balázs és Lang Ádám az Ausztria elleni meccs sajtótájékoztatójára sietett. A játékosok után Bernd Storck is elmondta véleményét a meccsről, a sajtótájékoztatórólitt olvashatrészletesen.

Egyből ezután megtartotta az Európa-bajnoki bemutatkozás előtti utolsó edzését a válogatottnak Bernd Storck. A gyakorlás már teljes mértékben a keddi meccs jegyében zajlott, bemelegítés után a játékosok labdatartó feladatokat végeztek, majd a kapura lövéseket gyakorolták Németh Krisztiánék. Az átmozgató jellegű edzés végén a csapat visszatért a szállásra.

Vacsora előtt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke látogatta meg a magyar válogatottat. Lelkesítő beszédében azt kérte a játékosoktól, hogy adjanak ki mindent magukból, és akkor egy ország lesz büszke rájuk. Természetesen ő is a helyszínen, a Stade de Bordeaux-ban drukkol majd. Vacsora után a játékosok egy része együtt nézte a Belgium–Olaszország mérkőzést a hotel bárjában.

Olvasói sztorik