EB 2016

Csak így tovább – üzeni a szurkolóknak az orosz futballszövetség befolyásos tagja

Lebegyev szerint tízből kilenc drukker verekedni megy egy labdarúgó mérkőzésre, ami teljesen normális.

Igencsak egyedülálló véleménnyel rendelkezik Igor Lebegyev visszavonult játékvezető, jelenleg az Orosz Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottságának a tagja az Anglia-Oroszország mérkőzés előtti és utáni szurkolói verekedésekről.

A politikusként is tevékenykedő Lebegyev twitter-üzenetekben osztotta meg a világgal észrevételeit, miszerint „a szurkolók többsége verekedni jár a meccsekre, ami teljesen normális”, „nem a drukkereket, hanem a francia hatóságokat kell hibáztatni a Marseille-ben történtekért”, illetve “nem értem a bírálókat, nekünk védeni és támogatni kell honfitársainkat”. Sőt, a képviselő még ennél is tovább ment, amikor azt írta: „Nem látok semmi rosszat a szurkolói verekedésekben. Sőt, szép munka volt fiúk – csak így tovább!”

Lebegyev végül a life.ru kérdéseire válaszolva bővebben is kifejtette nézeteit:

– Nem a mi drukkereink a legrosszabbak, messze nem. Nem tetszik, ahogy megpróbálják besározni az orosz szurkolókat – miért is pontosan? Objektíven kell értékelnünk a helyzetet – a szurkolók valószínűleg nem keveredtek volna verekedésbe, ha az angolok nem provokálják őket. Nézzék meg mit tettek az angolok Marseille-ben: hozzájuk képest a mieink semmi különöset nem követtek el. Azt is meg kell értenünk, hogy a szurkolók 90 százaléka verekedni megy ki egy ilyen eseményre, ami teljesen normális – mondta Lebegyev.

A képviselőnek valószínűleg nem mutatták meg a szombati brutális verekedésről készült fotókat és videókat, de ez a nyilatkozat önmagában is teljesen hihetetlen. A legdurvább része pedig még csak ezután jött:

– A fiaink megvédték Oroszország becsületét, és nem engedték, hogy az angolok bármilyen gúnyt űzzenek hazánkból. Megbocsátást, megértést és tiszteletet érdemelnek, nem pedig megvetést – véli Lebegyev.

Olvasói sztorik