EB 2016

Berezuckij 33 évesen sem kopott

Hiába volt a pályán például Rooney, a WhoScored szerint az orosz védő túlragyogta a sztárokat.

Oroszország okozta a torna első nagyobb meglepetését azzal, hogy Berezuckij fejesével az utolsó pillanatokban döntetlenre mentette az Anglia elleni csoportmérkőzést. Bár az angolok jobban játszottak, nem véletlen, hogy csupán egy szabadrúgásból sikerült feltörniük a szbornaja reteszét: a hátvédsor szenzációsan játszott.

A meccs embere tehát nem is lehetett más, mint az Ignasevics-Berezuckij középhátvéd-duó utóbbi (fiatalabb) tagja, a gólszerző. Vaszilijnek ráadásul nem is ez volt az egyedüli próbálkozása, hiszen 2 lövéssel zárt, 73 labdaérintése mellé 4 fejpárbajt nyert, 3 labdaszerzés, 4 tisztázás, valamint 1 blokkolt lövés is a neve mellé került az estén, amikor 14 hosszú passzából 6 volt sikeres, összességében pedig 81%-kal vitte ezeket véghez. 7,92-vel zárt.

Az orosz középpálya viszont nem sokat tett hozzá a meccshez, nem igazán tudtak támadásokat építeni, ezért Alekszandr Golovin gyenge értékelése (6,27) sem véletlen. 28 labdaérintés egy középpályástól igen gyatra, emellett 1 lövése és 1 megnyert fejpárbaja akadt, illetve 4 szerelés és 1 labdaszerzés írható még fel hozzá. Mindössze 19-et passzolt, amivel 68%-ban ért célt.

Angol részről viszont megvolt a középpályás-dominancia, aminek kulcseleme volt a gólt is jegyző Eric Dier (7,87). 81 labdaérintés, 2 lövés, 2 nyert fejpárbaj, 89,7% passzhatékonyság, 1 szerelés, 3 labdaszerzés, 3 tisztázás, 4 sikeres hosszú passz – igazi all-round teljesítmény.

A hajszállal 6-os értékelés alatt végző (5,99) Joe Hartnak egész mérkőzésen nemigen akadt dolga, de pocsékul passzolt és abból a kevésből, ami volt is kapott egy gólt, így a mérkőzés leggyengébbje lett.

Olvasói sztorik