EB 2016

Komoly büntetést kaphatnak az oroszok az Eb-n balhézó szurkolók miatt

A sportminiszter szerint nem is volt balhé – GALÉRIA.

A szombati angol–orosz (1-1) Európa-bajnoki csoportmeccs előtt csaptak össze a két fél huligánjai Marseille utcáin – annak ellenére, hogy a szervezők tudták: a két nemzet fanatikusai ütközetre készülnek –, majd a stadionban is folytatódott a balhé a mérkőzés alatt, illetve után.

A találkozó végén az orosz szurkolók törték át a kerítéseket, így támadtak rá az angolokra. A jelentések szerint húsz angol sérült meg, ketten kritikus állapotban kerültek kórházba. Ráadásként az északír és lengyel huligánok is megütköztek a játéknapon a helyi rendőrökkel, Nizzában – mindkét esetet azonnal vizsgálni kezdte az európai szövetség (UEFA).

A DailyMail beszámolójaszerint a stadionon belüli balhé miatt már szombat éjjel összeült az UEFA testülete, és az már most borítékolható, hogy az orosz szövetség nagyon komoly bírságra számíthat. A lap hozzáteszi, hasonló balhé miatt 2012-ben a válogatott hatpontos büntetést kapott, melyet akkor felfüggesztett az UEFA, azonban most az is előfordulhat, hogy nem csak névlegesen fosztják meg a pontoktól a csapatot.

Az angol szövetség csalódását fejezte ki az események miatt, de hozzáteszik: „láttuk, hogy alig néhány angol szurkoló keveredett balhéba”. A rohamozó orosz szurkolók kapcsán Vitalij Mutko sportminiszter is megszólalt: „Nem volt ütközet, fel lett fújva az eset” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a történtek miatt elsősorban a gyenge rendezés, biztosítás a hibás.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik