EB 2016

Garics: mindent meg fogok tenni, hogy apám büszke legyen rám

Az osztrák válogatott szerint az édesapja lenne a legszomorúbb, ha most otthagyná az Eb-t.

Ahogyan arról beszámoltunk, pénteken elhunyt a szombathelyi születésű, osztrák-magyar állampolgárságú Garics György édesapja. A játékos jelenleg Franciaországban tartózkodik az Európa-bajnokságon, ám elmondása szerint nem hagyja ott a kontinenstornát a tragédia miatt.

– Mindig nagyon szoros volt a kapcsolat közöttünk. A szombathelyi mérkőzéseimre is kijárt, és az osztrák karrieremet is végigkísérte. A profi karrierem elindításában is nagyon fontos szerepet játszott az édesapám. Ha itt hagynám az Eb-t, az apám lenne a legszomorúbb – idézi az Origo a hátvéd Oe24-nek adott nyilatkozatát.

Idősebb Garics György betegsége miatt tavaly augusztus óta már gondozásra szorult, és mielőtt fia elindult volna Franciaországban, ezek voltak az utolsó szavai hozzá: „Menj, és tedd amit, tenned kell”.

Garics nem utazott haza, elsősorban azért, mert hagyományos temetés sem lesz. Édesapja hamvait egy olyan helyen fogják szétszórni, amelyben annak idején családilag megállapodtak.

– Mindent meg fogok tenni az Európa-bajnokságon, hogy büszke legyen rám. Nagyon szerette volna látni, hogy a magyarok elleni mérkőzésen pályára lépjek – tette hozzá.

A játékos elmondta, az édesapja az elmúlt hónapokban két vágyat fogalmazott meg: a Darmstadttal sikerüljön kiharcolnia a bennmaradást a Bundesliga első osztályában, és fia kerüljön be az Európa-bajnokságra utazó válogatottba. Úgy érzi, miután mindkét célkitűzést elérte, édesapja nyugodtan halt meg.

– Azt hiszem, be akarta fejezni a történetet, hogy csak az Eb-re koncentrálhassak – nyilatkozta Garics.

Az osztrák válogatott éppen a magyar nemzeti tizenegy ellen kezdi meg a szereplését az Eb-n kedden 18 órakor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik