EB 2016

Testvérpárok más nemzetek szolgálatában

A Xhaka-fivérek csak az Eb-n egyedülállóak.

Az Eb egyik legérdekesebb sztorija, hogy a Svájc-Albánia mérkőzésen egymásnak feszül majd egy (édes)testvérpár: Granit és Taulant Xhaka. A szombati mérkőzés apropóján a SkySports felidézett több más esetet is, amikor fivérek különböző nemzetek színeiben léptek, lépnek pályára.

Jerome és Kevin-Prince Boateng

Ha még egy hasonló példát fel kellene idéznünk, akkor az szinte biztosan a Boateng-testvéreké lenne. Az öcs, a középhátvéd Jerome Boateng jelenleg is tagja a német válogatott keretnek, Kevin-Prince Boateng viszont Ghánát erősíti. Ők egyébként féltestvérek, de szenzációnak szolgált, amikor a 2010-es, majd később a 2014-es vb Ghána-Németország csoportmeccsein összefutottak. Az első találkozón a Nationalelf 1-0-ra nyert, a második 2-2-vel zárult.

Rafinha és Thiago Alcantara

A Barcelona középpályása és a Bayern szűrője is egy testvérpárt alkot – de nem egy válogatottat segít. Ők egyébként a vb-győztes Mazinha fiai és Thiago öt éves kora óta éltek Spanyolországban. Kettejük közül Rafinha a fiatalabb, ő kétszeres brazil válogatott, míg bátyja hat alkalommal lépett pályára a spanyoloknál.

Paul, Florentin és Mathias Pogba

Tán még az Alcantara-család történeténél is kevésbé ismert, hogy Paul Pogbának, a francia válogatott világsztárjának két testvére is tagja nemzeti tizenegynek – csak éppen a guineainak. Florentin és Mathias egyaránt Guineában születtek, míg öccsük, Paul már franciahonban. Florentin 11, Mathias 2 alkalommal játszott a válogatottban, előbbi a Saint-Étienne, utóbbi a skót Partick Thistle labdarúgója.

Christian és Max Vieri

Pogbáékhoz hasonlóan a két testvér itt is szülőhazája válogatottjában játszott. Christian az idősebb, az ő születése után költözött a család Ausztráliába, ahol aztán Max hatszoros válogatottá vált – ami nem hasonlítható az olasz válogatott egykori sztárjának sikereihez.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik