EB 2016

Rooney üzent a bírálóknak: jobb vagyok, mint valaha

A támadó a középpályán kaphat szerepet az oroszok ellen, az angolok sokat várnak a 20 éves Allitól. Kane szinte biztosan kezdő lesz szombat este.

Szombat este Anglia számára is elkezdődik az Európa-bajnokság, a háromoroszlánosok első ellenfele Oroszország lesz. Wayne Rooney szerint a 2016-os tornán jöhet el az angolok nagy pillanata, a tehetséges játékosok pedig bizonyíthatják, helyük van a legjobbak között. A kezdőben fix emberként számol Roy Hodgson a 20 éves Deli Allival és a 22 éves Harry Kane-nel.

– Megfelelően felkészültünk a tornára, meglátjuk, milyen meglepetésekkel szolgál a francia Eb. Nem szabad ugyanakkor a közelmúlt kudarcaival foglalkoznunk, csak előre kell tekinteni – hangsúlyozta az angolok szövetségi kapitánya.

A 30 éves Wayne Rooney az angol keret egyik legrutinosabb játékosa, tapasztalatával vezére lehet az együttesnek.
– Három szóval tudnám jellemezni csapatunkat: fegyelmezettség, összpontosítás és izgatottság. Fiatal csapatunk készen áll arra, hogy bizonyítson Franciaországban. Igaz, hogy nekem ez már a hatodik nagy tornám a válogatottal, de ugyanolyan izgatott vagyok, mint a 20 éves társaim. A korábbi világeseményeken túl nagy nyomás nehezedett ránk, ezúttal ezt el akarjuk kerülni; élvezni akarjuk a játékot. Reméljük, jó teljesítmény tudunk nyújtani, hiszen igazi nyerőemberek vannak csapatunkban.

A Manchester United sztárja az őt kritizálóknak is üzent:
– Igaz, hogy 30 éves vagyok, de úgy gondolom, jobb játékra vagyok képes, mint korábban bármikor. Nem érdekel, milyen pozícióban számol velem a kapitány, mivel csak az foglalkoztat, hogy a pályán lehessek – ez az én kedvenc posztom. Annyi mérkőzést szeretnénk nyerni, amennyit csak lehetséges.

Angol sajtóhírek szerint Rooney az oroszok ellen sem kimondottan támadó poszton léphet pályára, hanem a középpályán, Dele Alli mellett. Elől Kane helye megkérdőjelezhetetlen, a széleken pedig Sterling és Adam Lallana juthat szóhoz.

Alli lehet a nyerőember az oroszok ellen

A Tottenham mindössze 20 éves játékosa, Deli Alli 46 tétmérkőzést játszott az elmúlt szezonban, a középső középpályás tíz góllal segítette csapatát. Roy Hosgson a válogatottban is kulcsszerepet szán a fiatal tehetségnek.
– Sokat várnak az emberek Delitől, kétség kívül óriási potenciál van benne. Fiatal kora ellenére magabiztosság árad belőle a pályán, a társak is bíznak benne, tudják, jó passzokat várhatnak tőle, mivel jó helyen van nála a labda. Nem szabad azonban Allira túl nagy terhet pakolni, az oroszok elleni mérkőzést csapatként kell megnyernünk – zárta szavait Roy Hodgson.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik