EB 2016

Payet majdnem hibátlanul játszott, Evra lett a leggyengébb

A WhoScored-értékelésekből szemezgettünk.

Hát elkezdődött! Túl vagyunk az Európa-bajnokság nyitómeccsén, melyen a franciák nagyon nehéz körülmények között verték meg a románokat. A WhoScored.com természetesen ismét részletes értékeléseket készített a találkozóról, ebből szemezgettünk most.

A mezőny legjobbja nem is lehet más, mint a csodagólt szerző Dimitri Payet, aki 9,7-es értékelésével szinte hibátlan teljesítményt nyújtott – egyébként hajrában szerzett találatától függetlenül is a mérkőzés embere lett volna, igaz, ennél 1 egységgel gyengébb pontszámmal. 87-szer érintette a labdát, 8 (!) kulcspasszt adott, 81,8%-os volt a passzpontossága. Ő volt az egyedüli, aki 2-nél több, összesen 5 cselre vállalkozott a kissé ötlettelen francia csapatból és nem kevesebb mint 13 alkalommal próbálkozott beadással, ebből 4 sikerült.

Hasonló módon kiemelhető még a középpálya motorja, N’Golo Kanté is, aki folyamatosan játékban volt. 101-szer érintette a labdát, 91,9%-kal passszolt, 3-szor szerelt, 5 passzt csípett el, 7-ből 5 hosszú átadása lett pontos.

Nemcsak a francia csapat, de a mezőny leggyengébbje a már szabad szemmel is pocsékul játszó Patrice Evra: Ő 5,7 alatti értékeléssel zárt, 49-szer érintette a játékszert, 1-szer rosszul vette át, védő létére őt szerelték kétszer és csak ugyanennyiszer tudta elvenni a labdát az ellenféltől.

A román csapatban két kiemelkedőbb teljesítmény akadt, az egyik a csapatkapitány-középhátvéd Vlad Chiricesé, aki 7,4-es értékeléssel zárt. 3-szor szerelt, 5-ször közbelépett és 5-ször tisztázott, valamint blokkolt egy lövést is. Emellett 1 kulcspassza is akadt, 6 hosszú passzából 3 volt pontos.

A másik Nicolae Stanciué, aki ugyan csak 33-szor ért labdához, de 3 kulcspassza is akadt, volt egy lövése, nyert 2 fejpárbajt. Ezzel együtt 3-szor vette át rosszul a játékszert és csak 65%-kkal passzolt. 4-ből 3 beadása sikeres volt.

A román csapat leggyengébbje a középcsatár, Florin Andone lett, ő szinte a labdával sem találkozott és 5,7-tel zárt.

Olvasói sztorik