EB 2016

Gareth Bale keményen odaszúrt az angoloknak

A Real Madrid sztárja szerint Wales megmutatja, hogy sokkal több szenvedély és büszkeség van bennük, mint az angolokban.

A B-kvartett második csoportkörben két szomszéd ország feszül egymásnak, Anglia a walesiekkel meccsel majd június 16-án.
Előbb azonban Rooneyék az oroszokkal, míg Bale-ék a szlovákokkal találkoznak. A Real Madrid sztárjától azt várják honfitársai, hogy vezére lesz a nemzeti csapatnak és együtt történelmet írhatnak. A szombati találkozó kapcsán rögvest a címlapokra is került a villámgyors szélső.

Bale a csapat legutóbbi sajtótájékoztatóján már kicsit előretekintett és üzent az angoloknak.
– Azt gondolom, bennünk sokkal több szenvedély és büszkeség van, mint az angolokban. Ezt hamarosan meg is mutatjuk. Anglia esélyesnek kiáltja ki magát, miközben még sokat nem tettek le az asztalra. Mi abban bízunk, hogy legyőzhetjük őket a második csoportmeccsünkön. Igazi ki-ki meccs vár ránk, de nincs rajtunk nyomás. Bevallom, nagyot nevettem, amikor kiderült, hogy pont az angolokkal kerültünk egy csoportba. Két szomszéd ország derbije mindig rengeteg izgalmat tartogat – de mi minden mérkőzést meg akarunk nyerni.

Bale egyik nagymamája angol, így adott volt, hogy a Háromoroszlánosokat is választhatja, ám a cardiffi születésű játékos nem élt ezzel az opcióval.
– Walesinek érzem magam, azt hiszem olyan nemzet vagyunk, akik mindenkinél szenvedélyesebbek és büszkébbek identitásukra. Emlékszem az Eb-selejtezős sorozatban a belgákkal odahaza vívtunk ki-ki harcot, a mérkőzés után alig bírtunk járni, ám végül a szurkolókkal, az egész stadion együtt énekelte a himnuszt. A nemzeti dalunkra vagyunk a legbüszkébbek.

Olvasói sztorik