EB 2016

Az Eb-k történetének első testvérharca jön – Xhaka-papa büszke fiaira

Granit és Taulant Xhaka szombaton ellenfelek lesznek a pályán.

Az Európa-bajnokságok történetében először forduló elő majd szombaton, hogy egy testvérpár tagjai különböző csapatok színeiben lépnek pályára egymás ellen. Az Arsenal legújabb igazolása, a 23 éves svájci Granit Xhaka a nála két évvel idősebb bátyjával, az albán színeket képviselő Taulanttal nézhet farkasszemet.

Érthető, hogy a Xhaka-család számára komoly dilemmát okoz, hogy az A-csoport ki-ki meccsén melyik válogatott sikeréért szorítson.
Az édesapa, Ragip elárulta: „Jelen pillanatban én vagyok a világ legboldogabb papája, mivel mindkét fiam szerepelhet az Európa-bajnokságon. Kicsit féltem is a sorsoláskor, és végül szembekerült egymással Albánia és Svájc. Annak jobban örültem volna, ha fiam a döntőben találkoznak és nem a csoportkör során.”

A Xhaka testvérek egyébként Svájcban születtek, szüleik koszovói-albán származásúak. A fiúk az U17-es, az U19-es és az U21-es válogatottban még együtt képviselték a svájci színeket, Taulant azonban végül Albániát választotta.

Korábban a vébék történetében hasonló helyzettel már találkozhattunk: a 2014-es brazil világeseményen Jerome Boateng a német, míg Kevin-Prince Boateng a ghánai színeket képviselte, a csoportkörben a két fél összecsapása 2-2-es döntetlennel ért véget.

Olvasói sztorik