EB 2016

Gyász árnyékolja be az osztrák-magyar játékos Eb-jét

Garics György édesapja pénteken hunyt el.

Jövő kedden Ausztria ellen kezdi Európa-bajnoki szereplését a magyar válogatott. Az ellenfél soraiban ott lesz a szombathelyi születésű, osztrák-magyar állampolgárságú Garics György is.

A 32 éves játékos családi tragédia árnyékában szerepel a tornán: édesapja, a korábban a Szolnoki MTE-ben és Szombathelyi Haladásban futballozó idősebb Garics György épp az Eb előtt, hosszas betegség után hunyt el.

A kiváló játékosról Király Gábor, az osztrákok ellen készülő magyar válogatott rekorder kapusa saját honlapján, a KiralyGabor.eu-n emlékezett meg:

Garics Gyuri, a Haladás kitűnő támadója, csapatkapitánya, édesapám egykori csapattársa távozott.
Felfoghatatlan, hogy olyan emberek távoznak, akik gyerekkorom meghatározó egyéniségei voltak.
Kevesen tudják, és Gyuri nem is akarta soha nagy dobra verni – ő nem az a fajta –, hogy a Herthához való szerződtetésemnél óriási szerepe volt. Édesapám Őt kérte meg, hogy legyen ott velem a tárgyalásokon. Soha nem felejtem el, amikor Gyuri a sok tárgyalási huzavona alatt mindig nyugodt maradt. Bíztam benne és tudtam, hogy játékosként gondolkodik. Majd egyszer azt mondta, most már rendben lesz, aláírhatom a szerződést. Persze nem ügyvédként volt jelen, hanem segítő, támogató emberként, aki felismerte azt, hogy mekkora lehetőség kapujában állok.
Azóta is hálás vagyok neki!
Fia, ifj. Garics Gyuri szép karriert futott be és még jó pár év előtte áll. Eljött egy hihetetlen nehéz pillanat mindenki számára. A következő mérkőzésen Ausztria ellen lép pályára a Magyar Válogatott. Gyurci az osztrák színeket erősíti, de szombathelyi születésű és sosem felejti, hogy honnan indult. Gyuri fentről szurkol majd ezen a mérkőzésen és biztosan tudja azt, hogy fia karrierjét tökéletesen segítette és hogy ezért és még sok minden másért is Gyurci hihetetlen büszke édesapjára – olvasható a KiralyGabor.eu honlapon.
Nyugodj Békében Gyuri!
Olvasói sztorik