EB 2016

Lesújtó vélemény: rúgott gól nélkül esik ki a magyar válogatott az Eb-n

A kanadai National Post szerint.

Kanadában is téma az Európa-bajnokság, így nem maradhatott el a helyi National Post előzetese sem a tornáról. Sajnos a napilap a mieinkről elég szigorúan nyilatkozott: szerintük a magyar válogatott rúgott gól nélkül esik ki.

Mint írják, a magyar válogatott nem szerez gólt a csoportjában, és tovább sem jut. Ezt a következtetést abból szűrte le a lap, hogy a mieink csupán +2-es gólkülönbséggel zárták a selejtezőcsoportot, ráadásul gyakorlatilag a leggyengébb selejtezőben szerepelve kilencszer kapituláltak. A csapatban nincs gól – teszik hozzá –, ráadásul Bernd Storck szövetségi kapitány csak egy gólerős játékost, a korábban az amerikai Sporting Kansas Cityben szereplő Németh Krisztiánt vitte magával a tornára, aki azonban megcsillogtatta briliáns képességeit korábbi klubcsapatában. Rajta kívül a keretet gyakorlatilag hazai játékosokkal töltötte fel, olyan játékosokkal, mint például a veterán, 40 éves Király Gábor.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a beharangozó talán egy kicsit felületesre sikerült a nagycsapatokéhoz képest: a lengyel Legia Warszawában idén összesen 36 gólig jutó Nikolics Nemanja például igencsak gólerős játékosnak mondható.

Olvasói sztorik