EB 2016

Melyik himnuszt énekli majd Garics?

Az osztrákok szombathelyi születésű védőjében vegyes érzelmek dúlnak.

Magyarország válogatottja június 14-én, kedden lép pályára először a nyári Európa-bajnokságon. Az ellenfél Ausztria lesz, nyugati szomszédjaink keretében pedig van egy játékos, aki mindkét csapat sorsát a szívén viseli. A szombathelyi születésű, 14 éves koráig a Haladásban nevelkedett Garics György a Laola1-nek adott interjújában beszélt érzéseiről:

– A találkozó csak öt nap múlva lesz, de már most különleges érzések kavarognak bennem, sosem hallottam még ugyanis a magyar himnuszt a pályán. Az osztrák himnuszt mindenképpen énekelni fogom, – emberként és futballistaként is ennek az országnak köszönhetem a legtöbbet – de lehet, hogy a magyart is. Ha így teszek, senki sem szólhat meg vagy hibáztathat érte – mondta a Darmstadt hátvédje.

Nagy esély van rá ugyanakkor, hogy a korábban a Napoli csapatát is megjárt 32 éves jobbhátvéd egyik himnuszt sem a pályáról fogja hallgatni és énekelni, hiszen Garics egyetlen perc játéklehetőséget sem kapott az Eb-selejtezők során, Kevin Wimmer mellett pedig az egyetlen olyan játékos volt az osztrák keretben, aki az utolsó két felkészülési meccsen sem jutott szóhoz.

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem akarok játszani, de a döntés a kapitány kezében van – én annyit tudok tenni, hogy az edzéseken megpróbálom meggyőzni őt arról, érdemes bevetnie engem. Mindenki szeretne játszani, de ha eredményesek akarunk lenni, az egyéni érdekeket a csapatérdek alá kell rendelnünk. Visszatérve a mérkőzésekhez, remélem a magyarok ellen, és a másik két találkozón is begyűjtjük a három pontot, illetve annak is szorítok, hogy mögöttünk Magyarország jusson tovább a csoportból – zárta interjúját Garics.

Olvasói sztorik