EB 2016

Meggazdagszik a Fradi az Eb-vel

Százmilliókat zsebel be a Ferencváros a kontintenstorna alatt, de ez az összeg még tovább nőhet.

A Ferencvárosi Torna Club mindenképpen jól jár a franciaországi Eb-vel, hiszen hat játékosát is „exportálják” a kontinenstornára, ezáltal pedig elég nagy összeg üti a markukat – olvasható az mno.hu oldalon.

Az Európai Labdarúgó Szövetség ugyanis az Európa-bajnokság ideje alatt játékosonként 4500 eurót utal át a foglalkoztató klubok számára minden egyes nap, amíg versenyben van a focista válogatottja. A zöld-fehéreket Stanislav Sesták, Gera Zoltán, Pintér Ádám, Böde Dániel, Dibusz Dénes, és Nagy Ádám képviseli. Az óra a torna előtt két héttel már elkezdett ketyegni, ennek megfelelően tehát minimum 29 napnyi összeg állhat a házhoz a kilencedik kerületben. Ezen adatok alapján a minimális végösszeg 245 millió forint lehet.

A magyar klubcsapatok közül a Videotontól van jelen két focista az Eb-n Juhász Roland, és Lang Ádám személyében, a Debrecentől Korhut Mihály, a Diósgyőrtől Elek Ákos, az MTK-tól Bese Barnabás, a Haladástól Király Gábor, a Puskás Akadémiától pedig Fiola Attila van jelen Franciaországban. Ezek az egyesületek tehát naponta 4500 eurót kapnak, amíg a válogatott versenyben van.

Olvasói sztorik