EB 2016

Kassaitól rettegnek a románok

Eb-nyitómeccs: gyomorgörcs gyötri a románokat a magyar játékvezető szerepvállalása miatt.

Korábban megírtuk, hogy nagy megtiszteltetés érte Kassai Viktort, hiszen a magyar játékvezető bíráskodhat a pénteki Franciaország-Románia Eb-nyitómérkőzésen.

A román lap, a puterea.ro legfrissebb beszámolója alapján keleti szomszédaink nem örülnek Kassai és segítői „kinevezésének”, egészen pontosan „szerencsétlen döntésnek” tartják, hogy pont egy magyar játékvezető fújja a sípot a románok mérkőzésén – a két ország között fennálló rivalizálás miatt. A lap azt is megjegyzi, hogy eddig csak a franciáktól kellett tartaniuk, de a szurkolóknak most már gyomorgörcsük is lehet a mérkőzés játékvezetőjének ismeretében.

A lap hasábjain Ion Craciunescu – aki 1984 és 1996 között volt FIFA-bíró – részletesen beszélt aggályairól. Elmondta, hogy az UEFA nem foglalkozik olyan kérdésekkel, hogy adott két ország között, milyen rivalizálás figyelhető meg. Craciunescu nem gondolja, hogy Kassai kivételes képességekkel lenne megáldva, a legmagasabban jegyzett magyar spori eddigi tevékenysége pedig egyáltalán nem győzte meg az egykori román sípmestert. Craciunescu továbbá azt is elárulta:

– A román szövetség nem tehet semmit ilyen kérdésben, mivel nem képviselünk olyat erőt, hogy befolyásolni tudjuk, melyik meccset, milyen nemzetiségű bíró vezet. Abban viszont biztos vagyok, ha Kassai hibázik ellenünk, azt nem szándékosan teszi – csitította a román kedélyeket Craciunescu.

Olvasói sztorik