EB 2016

Elzárták a világ elől Kassaiékat

Az UEFA egy komplett „játékvezetői falut” alakított ki Párizs északi részén.

Az egész világ Kassai Viktor sípjelére vár, hogy holnap 21 órakor, a Franciaország–Románia meccsen egy hónapos útjára indítsa a labdát az Eb-n. A magyar bírói csapat hétfőn repült Franciaországba, hogy elfoglalja főhadiszállását. Az UEFA egy komplett „játékvezetői falut” alakított ki Párizs északi részén, Eaubonnéban, hogy az elkövetkezendő egy hónapban a lehető legmegfelelőbb környezetben készülhessenek az össze­csapásokra, és a védelmük is maximálisan biztosítva legyen. A bírók csak a saját találkozóik idejére, akkor is rendőri biztosítás mellett hagyhatják el a tábort, ám a köztes időt is munkával töltik. A mindennapos edzés mellett videoelemzéseket készítenek a torna összes mérkőzéséről – írja a Bors.

Itt, a világ legjobb játékvezetői előtt jelentették be, hogy a maga 118 nemzetközi mérkőzésével a bírói keret legrutinosabb tagja, Kassai Viktor vezeti a kontinenstorna nyitó mérkőzését. Munkáját Ring György, Tóth Vencel, Bognár Tamás és Farkas Ádám segítik majd. A franciák vélhetően nem repesnek az örömtől, kellemetlen emlékeket fűzik őket a magyar játékvezetőhöz, aki három éve a nyitó meccs helyszínén, a Stade de France-ban a Franciaország–Spanyolország (0-1) vb-selejtezőn fújta a sípot.

– Szerintem a nyitó meccs a torna második legértékesebb találkozója, természetesen a döntő után – mondta a Borsnak Ring János korábbi nemzetközi játékvezető-ellenőr. – A kettő azonban nem zárja ki egymást, ha a magyar bírói csapat jó teljesítményt nyújt, akár a finálét is megkaphatják.

Ahogy 2008-ban az olaszok: akkor Roberto Rosetti vezette az Eb első és utolsó meccsét is.

Olvasói sztorik