EB 2016

Hoppá! A hat legjobban várt csoportmeccs közt az osztrák-magyar derbi

A közös történelmi múlt miatt is pikáns lehet Dzsudzsákék fellépése a sógorok ellen.

A 2016-os Európa-bajnokság során 36 csoportmérkőzésre kerül sor. Az ESPN FC legfrissebb összeállításában a csoportmérkőzések hat legizgalmasabb összecsapását gyűjtötte össze egy csokorba – köztük pedig helyet kapott a június 14-i Ausztria – Magyarország találkozó is.

„Egyszer egy birodalmat alkottak, mégsem valószínű, hogy olyan történelmi egyességet kötnének a jövő keddi mérkőzésen, mint azt 1867-ben tették” – írja a meccs felvezetőjében az ESPN szakírója. Utoljára egy évtizede találkozott egymással a két gárda, akkor Ausztria vesztesen hagyta el a pályát. Az akkori magyar csapatból jelenleg is többen tagjai a keretnek, így minden bizonnyal pályára lép a veterán Király és Gera is, aki tíz éve gólt lőtt a sógoroknak.

A mérkőzésről kiemelik továbbá, hogy a két csapat más-más célokért küzdhet a francia tornán. Az osztrákokat a viadal sötét lovai között emlegetik – miután a selejtezős sorozatban parádés teljesítmény produkálva végeztek csoportjuk élén. Magyarország viszont harminc év után mutathatja meg magát újra világeseményen, Dzsudzsákék célja pedig nem lehet más, mint megállítani a sógorokat.

További öt mérkőzés, amely az ESPN FC szerint a legtöbb izgalmat tartogathatja:

  • Franciaország – Románia (június 10.)
  • Belgium – Olaszország (június 13.)
  • Anglia – Wales (június 16.)
  • Németország – Lengyelország (június 16.)
  • Horvátország – Spanyolország (június 21.)
  • Olvasói sztorik