EB 2016

Ronaldo Eb-győzelemre hajt Portugáliával

Csoportellenfelünk kiváló erőkből áll.

A magyar válogatott jövő kedden kezdi meg szereplését a franciaországi Európa-bajnokságon. Bernd Storck csapata Ausztria ellen nyitja a csoportkört, majd Izlanddal találkozik, végül pedig a portugál válogatottal méri össze tudását. Utóbbi együttesben ott lesz a pályán a torna legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo is, aki a lisszaboni készülődés előtt az elvárásokról beszélt.

– A csapattársaim és én is azon leszünk, hogy Portugáliát a lehető legjobb teljesítményünkkel képviseljük. Megpróbáljuk megnyerni a tornát, de tudjuk, ez nagyon nehéz lesz. Azonban bármi lehetséges. Kiváló csapatunk van, kiváló szakmai stábunk, megpróbálunk nyerni.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.