EB 2016

Király: nem babona, de eddig bejött a szürke mackóalsó

A magyar válogatott rekorder kapusát a brit Express kérdezte védjegyéről és az Eb-rekordról.

Pénteken kezdődik a franciaországi Európa-bajnokság, a magyar válogatott pedig kedden lép pályára az osztrákok ellen. A találkozó nem csak a hazai sajtóban, hanem külföldön is kiemelt téma, főként amiatt, hogy a válogatottsági rekorder Király Gábor immár az Eb-n is csúcsot dönthet: 40 évesen ő lehet minden idők legidősebb tornán szereplő játékosa.

Ezzel a témával a brit Express is kiemelten foglalkozik, s meg is szólaltatták a Szombathelyi Haladás kapusát.

– Ez nem babona, Angliában és Németországban több nadrágot is kipróbáltam. Azonban egyik sem volt kényelmes. A végeredmény pedig sokkal fontosabb, mint az, hogy hogyan nézek ki. Ezeket viselve semmi kár nem ért még az évek során – mondta a szürke mackóalsójáról elhíresült hálóőr, akit persze rögtön ezzel a kérdéssel talált meg a lap. Király hozzátette, hatalmas eredmény számára a mostani Eb-szereplés.

Az ellenfelekről is faggatták kapusunkat.

– Portugália nagy neveket sorakoztat fel, de Izland, Ausztria és mi is hiszünk benne, hogy túljuthatunk a csoportkörön. Ezért lesz nagyon izgalmas a torna, igazi kihívást jelent számunkra.

Az angolok természetesen nem mennek el szó nélkül a szigetországban szintén jól ismert Gera Zoltán mellett sem. A szintén rutinos játékosról megjegyzik, a felkészülést betegség miatt meg kellett szakítania, de ő is ott lesz a hat támadó között, akiket keretbe jelölt Bernd Storck.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!