EB 2016

„Izland az Európa-bajnokság Leicester Cityje”

Válogatottunk csoportellenfele, Izland a második helyről, Csehország mögött, de Törökországot és az Eb-ről lemaradó hollandokat megelőzve kvalifikálta magát a kontinensviadalra. Az izlandiak legnagyobb sztárja, a Swansea Cityben futballozó Gylfi Sigurdsson a Leicester City bajnoki címéhez hasonlította a szigetlakók által végrehajtott bravúrt.

– Amit a Leicester City véghezvitt a Premier League-ben, az lenyügöző, és szerintem mi is hasonló meglepetést okoztunk a kvalifikációval – nyilatkozta Sigurdsson a Times of Indiának. – De még nem végeztünk, minden lehetséges. A srácok nagyon keményen dolgoznak, a szövetségi kapitányunk fejében pedig ott van a terv. Készen állunk.

Az izlandiak kedden este lépnek pályára először az Európa-bajnokságon, épp a csoport toronymagas esélyese, Portugália ellen.

– Nincs rajtunk nyomás az első meccset illetően. Ha már csak egy pontot tudnák szerezni, az is remek lenne. De a futballban nehéz jósolgatni. Biztos remek érzés lesz Ronaldo ellen pályára lépni – udvarisakodott az izlandi. – Rengetegen nézik majd a meccset, nagy nyomás lesz a portugálokon, főleg Ronaldón. Csak magunkra kell koncentrálnunk, és megpróbálni kihozni a legtöbbet a meccsből.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik