EB 2016

Alaba: ha megverjük a magyarokat, mindenki euforikus hangulatban ünnepelhet

Az osztrák csapat tagjai győzelemre, a szurkolók őrült ünneplésre készülnek nyitásként.

Az osztrákok legnagyobb sztárjával, David Alabával közölt hosszabb interjút az ESPN FC. A többi között arról kérdezték, mennyire nyomasztó, hogy a Bayern München játékosaként folyamatosan győzelmeket és trófeákat várnak el tőlük.

– Nem könnyű válaszolni erre a kérdésre – kezdte a 23 éves játékos. A Bayernnél nagyon magasan van a léc az elvárások tekintetében, de ezt mindannyian tudjuk kezelni. Minden nap érezzük a nyomást, de enélkül nem is tudnánk magas szinten játszani és teljesíteni. A válogatottal ugyanez a helyzet, hiszen az egész ország azt akarja, hogy sikeresek legyünk, de ettől nem válhatunk görcsössé.

Az osztrák játékos hangsúlyozta: nem elégszenek meg annyival, hogy kivívták az Eb-n való indulás jogát, céljaik vannak Franciaországban, azt szeretnék, hogy a szurkolók büszkék legyenek rájuk.

– A jelenlegi játékosállománnyal első ízben értük el, hogy kvalifikáltuk magunkat egy nagy tornára. Egy pillanatig sem szabad lebecsülni képességeinket, az, hogy kijutottunk Franciaországba, csak az első lépés volt. Biztos vagyok benne, hogy az elvárásoknak meg tudunk felelni.

Alaba szerint az osztrák nemzet aligha fogja magát vissza az ünneplésben, ha Magyarország ellen nyitásként három pontot zsebelnek be.

– Azt hiszem, mindenki megőrül majd, ha első meccsünkön megverjük a magyarokat. De ennek így is kell történnie. Azt akarjuk látni, hogy az országban mindenki euforikus hangulatban ünnepel. Csak akkor tudunk sikeresek lenni, ha kis lépésekben haladunk, szóval egyelőre csak a Magyarország elleni mérkőzésre fókuszálunk. Pozitív kezdésben bízunk! Azt is elárulhatom, hogy mindannyian nagyon várjuk már az Eb-t, számoljuk a napokat, hogy végre pályára léphessünk.

Olvasói sztorik