EB 2016

Storck: méltón kell képviselnünk az országot

Az indulás előtt Lovrencsics Gergő és a szövetségi kapitány nyilatkozott.

A magyar labadrúgó válogatott kedd délelőtt indul útra Franciaországba, a pénteken kezdődő Európa-bajnokságra. Repülőre szállás előtt Lovrencsics Gergőtől, és Bernd Storcktól kérdezhettek a sajtó munkatársai a Liszt Ferenc Repülőtér 1-es termináljánál.

– Végre eljött a pillanat, amiért dolgoztunk, elindulhatunk az álmunk felé. Igaz, hogy csak egy hét múlva lesz az első meccs, de mindenki nagyon bizonyítani akar, és már most mindenki nagyon izgatott. Minden munkát sikerült elvégezni, két kemény edzőtáborozáson vagyunk túl. Nagyon bizakodó vagyok személy szerint én is, és a többiek is. Finomhangolásokon van már csak a hangsúly, és az ellenfelek feltérképezéséről fizikálisan nem kell már annyira megerőltetni magunkat a hátralévő időben. A szövetségi kapitány majd elmondja nekünk, hogy miben kell még javulnunk a németek elleni meccshez képest, nem a mi dolgunk ezt megállapítani – mondta a középpályás.

– Rengeteget fogunk még edzeni az első mérkőzésig, például holnap is lesz két tréningünk. A játékosok, és a stáb is nagyon izgatott. Ez egy óriási lehetőség, hogy megmutassák magukat a játékosok egy ekkora tornán. Az elvárásom, hogy méltón képviseljük a hazánkat, ne okozzunk csalódást. Meg kell mutatnunk a világnak, hogy nem véletlenül jutottunk ki az Eb-re, magas színvonalat kell nyújtatnunk. Nem mi vagyunk a torna esélyesei, a németek megmutatták, hogy milyen erős is egy olyan csapat, amely a végső győzelmet is megszerezheti akár. Huszonhárom focistánk van, mindenki jó egészségügyi, és jó kondicionális állapotban van, készen állunk a nagy megmérettetésre – összegzett a szövetségi kapitány.

Olvasói sztorik