EB 2016

Szabics: az osztrákok legyőzése továbbjutást érhet

A korábbi kiváló támadó szerint Ausztria az esélyesebb válogatottunk első Európa-bajnoki csoportmeccsén.

Jövő kedden Bordeaux városában csap össze Magyarország és Ausztria válogatottja az Európa-bajnokságon. Különleges mérkőzés lesz ez Szabics Imre számára, hiszen a korábbi magyar válogatott csatár sok-sok szezont lehúzott a Sturm Graz együttesében, és évek óta az osztrák klub megfigyelői rendszerének igazgatójaként ténykedik. A korábban a nemzeti együttesünk mellett is dolgozó Szabics a news.at-nak adott interjújában elmondta, jövő kedden két szív fog dobogni a mellkasában.

– Magyarország a szülőhazám, de évek óta Ausztriában élek és dolgozok. Az első csoportmeccs mindkét csapat számára nagy jelentőséggel bír. Aki nyer, valószínűleg fél lábbal már a következő körben érezheti magát – kezdte Szabics Imre.

– Papíron Ausztria az esélyesebb, az osztrákok erősebbek, de egy ilyen meccsen bármi megtörténhet – szögezte le a legutóbbi, 2006-os osztrák–magyaron pályára lépő egykori támadó, aki beismerte, az osztrák futball nagy fejlődésen ment keresztül az utóbbi évtizedben, míg Magyarországon még csak az utóbbi időben kezdtek el újra hangsúlyt fordítani a labdarúgás fejlesztésére.

– Ausztria talán néhány lépéssel előrébb jár, de a magyar válogatottban rengeteg tehetséges játékos szerepel, akik számára hatalmas motivációt jelent, és inspirálja őket az Európa-bajnokság. Egy döntetlennel elégedett lennék, hiszen mindkét csapatot képesnek tartom Izland legyőzésére, és akár már az elég lehet a továbbjutáshoz – zárta szavait Szabics Imre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!