EB 2016

Ibrahimovic: remélem, hogy a többiekben is nagy lesz az adrenalin

A svéd klasszis elmondta várakozásait az Eb-mérkőzésekkel kapcsolatban.

Zlatan Ibrahimovic, a svédek válogatott csatára az uefa.com-nak nyilatkozott. A gólvágó szót ejtett az Eb-csoportjukról is, amelyben Írországgal, Belgiummal és Olaszországgal fognak megmérkőzni.

– A csoportunk nagyon izgalmas, és erős. Játszottam Olaszországban, rengeteg jó játékosuk van, és egy jó csapat. Belgium a legmagasabban rangsorolt válogatott a világon, nekik is van jó néhány kiváló focistájuk. Az eddigi egyetlen dolog, ami hiányzik nekik, hogy valami nagy eredményt érjenek el egy kiemelt tornán, erre azonban most megvan a lehetőségük. Írország ellen is izgalmas lesz játszani, hiszen találkoztunk már velük a 2014-es vb-selejtezők alkalmával, és nagyon nehéz volt ellenük meccselni – kezdte a PSG-től távozó klasszis.

– Igazán különleges lesz a hazámat vezetni ezen a nagy tornán csapatkapitányként, főleg azért, mert rengeteget játszottam Franciaországban a klubcsapatom játékosaként. Büszkén fogom képviselni Svédországot, és olyan messzire vezetem a válogatottat, amennyire csak lehet. Mindig megpróbálom elvégezni becsülettel a munkámat, és remélem, hogy a fiatalabb társaim is ezen lesznek. Amikor a pályán vagyok, szeretném megosztani a boldogságomat, az energiát, a motivációmat, és az adrenalint. Azt akarom, hogy ez mindenkire átragadjon – válaszolta Ibrahimovic arra a kérdésre, hogy mit jelent neki a franciaországi Eb. És hogy ki inspirálta őt, amikor fiatal volt?

– A labdarúgás a szenvedélyem. Ez az, amit mindig is akartam csinálni, és történelmet szeretnék írni. Nagyon sok helyről jön az inspiráció, barátoktól, és nagy klubok profi játékosaitól is. Amikor azt láttam, hogy valaki nagyon jól csinál valamit, mindig próbáltam leutánozni, vagy sokkal jobban kivitelezni. A legnagyobb dolog az életemben az volt, amikor rájöttem, hogy profi focista válhat belőlem, és csak azzal foglalkozhatok, hogy képviselhessem a hazámat. Aztán pedig amikor csapatkapitány vagy, és gólt rúgsz, annál nincs nagyszerűbb pillanat. Minden évben egyre jobb és jobb lettem, amióta először debütáltam a nemzeti tizenegyben. Rengeteg mindent elértem már, és nagyon sok boldogságot és szeretetet kaptam a focin keresztül. Azt csinálom, amit akarok: csak pozitívan! – adta ki a jelszót Zlatan Ibrahimovic.

Olvasói sztorik