EB 2016

Gyorsan pakolhat a Storck-csapat – a németek „leosztályozták” a válogatottat

Honfitársai szerint Bernd Storcknak nincs komoly tapasztalata a nemzetközi porondon.

A német Spiegelszerkesztőgárdája néhány nappal a franciaországi Európa-bajnokság rajtja előtt három szempontrendszer mentén osztályozta a 24 résztvevő országot. Az alapján állították össze a végleges erősorrendet, hogy a különböző nációk milyen erőt képviselnek védekezés és támadás tekintetében, illetve a csapatok szövetségi kapitányai fölött is „ítéletet mondtak”.

Ami a pontos összegzést illeti: a kapitányok pontjai 20 százalékot, míg a csapatok támadó és a védekező szekciói 40-40 százalékot tettek ki a végelszámolásnál.

Összegzés a magyar csapatról:

A Storck-csapat erősségeként emlegetik a nagy futómunkát és a hatékony letámadást. A lap szerint ugyanakkor a portugál, az izlandi és az osztrák csapat ellen nehezen játszhatja majd saját játékát a magyar válogatott, mivel védekezésre lesz kényszerítve. A Spiegel azt jósolja, hogy Gera Zoltánék a csoportkör után hazautaznak.

Stock kapcsán kiemelik, hogy a selejtezősorozat közben ült le a válogatott kispadjára, az Eb-n pedig hátrány lehet, hogy kapitányként komoly tapasztalata még nincs nagy tornán.

Ami az előrejátékot illeti: a Spiegel szerint Szalai Ádámmal, Dzsudzsák Balázzsal és Gera Zoltánnal a fedélzeten minőségi játékosok segíthetik a támadásokat. Csakhogy a Hoffenheim játékosa a mögöttünk hagyott szezonban nem tudott komoly eredményeket elérni a német bajnokságban, Dzsuzsákot a hajrában sérülés hátráltatta, míg Gera túl van már csúcskorán – legalábbis a lap állítása szerint ezek a hátráltató tényezők.

A védekezés kapcsán azt emelik ki, hogy a légiósok mellett több, a hazai bajnokságban edződő játékos is szóhoz juthat a kezdőcsapat tagjaként. Lang Ádámmal a Spiegel szerint az a probléma, hogy Storck ugyan számol vele, de a klubcsapatában nem volt alapember – szerintük ezért még komoly tanulópénzt fizethet a válogatott.

Vajon a házigazda franciák, a világbajnok németek, a címvédő spanyolok, vagy a titkos favorit belgák érnek fel a csúcsra? Íme a Spiegel-rangsor:

Erősorrend – támadások:

Erősorrend – védekezés:

Mérlegen a kapitányok:

Végeredményben a német lap így rangsorolja a 24 válogatottat

Olvasói sztorik