EB 2016

Egyre szűkebb az Eb-lista: Nagy Ádámot a TOP5 tehetség között emlegetik

Az Eurosport is sorba vette a torna potenciális felfedezettjeit.

Ki lesz a 2016-os Európa-bajnokság Karel Poborskyja? – utalt az Eurosport cikkeaz 1996-os kontinenstorna egyik nagy felfedezettjére, a cseh válogatott rekorder klasszisára. A lap Nick Ames szakíró segítségével vette sorba a franciaországi torna legnagyobb ígéreteit, akik között Nagy Ádám, a magyar válogatott reménysége is helyet kapott.

Nagy Ádámmal kapcsolatban megjegyzik, a bajnok és kupagyőztes Ferencváros játékosaként érkezik a tornára. Húsz éves, a középpályán bevethető, és nem mellékesen játékosmegfigyelők sora pásztázza majd minden mozdulatát a pályán. Tavaly szeptemberben debütált a felnőtt válogatottban, a norvégok elleni pótselejtezőn pedig már kezdő volt.

Kiválóan kiegészítik egymást a veterán Gera Zoltánnal, van esze a játékhoz, ráadásul nagyon jól reagál a pályán történtekre – fontos láncszem lehet a magyar válogatott gépezetében akkor is, amikor nyomás alatt játszik a csapat. Nem véletlen, hogy már a Chelsea és a Liverpool érdeklődését is hallani lehetett vele kapcsolatban, azonban magát a játékost idézve leszögezik: egyelőre kiváló helye van a Fradiban.

Nagy Ádám mellett négy másik játékost hozott szóba a szakíró. A román Nicolae Stanciu kapcsán megjegyzi, ő ezen a nyáron szinte biztos, hogy elhagyja a román bajnokságot, és megkezdi légióskarrierjét. Az ukrán Olekszandr Zincsenko a Manchester City egyik nyári szerzeménye lehet – technikai tudásával lenyűgözte a világot és magát Josep Guardiolát is. A horvátoknál Marko Pjaca lehet a topifi, aki meccsről-meccsre felszántja a pályát, míg Svédországból is megjelöltek egy „riválist”: Emil Forsberg kiválóan segíti elől Zlatan Ibrahimovicot.

Olvasói sztorik