EB 2016

Négy pont és a továbbjutás milliomossá teheti a magyar játékosokat

Korábban sohasem látott pénzeső hull az Eb-n a jól szereplő válogatottakra.

A június 10-én kezdődő franciaországi kontinenstorna győztese nem csak a serleggel lesz gazdagabb, hiszen a verseny eurómilliókért is zajlik.

A végső győztes – amennyiben a csoportmérkőzésein is diadalmaskodik – összesen 27 millió eurót, vagyis csaknem 8.5 milliárd forintot vihet haza. A válogatottak már a részvételért is 8 millió eurót, azaz két és fél milliárd forintot kaptak (a honi szövetség már hetekkel ezelőtt kifizette a prémiumot a magyar futballistáknak), a csoportmérkőzéseken a győzelemért további egymillió, döntetlenért pedig 500 ezer euró jár.

A nyolcaddöntő résztvevői további 1,5 millió eurót, a negyeddöntőbe jutott csapatok pedig újabb 2,5 milliót kapnak. A legjobb négy közé jutást 4 millió euróval honorálják, a finálé vesztese 5 millió euróval vigasztalódhat, míg az Európa-bajnok jutalma 8 millió.

A kontinensviadalon összesen 301 millió eurót osztanak szét a négy évvel ezelőtti 196 millióval szemben.

Egy kis matek: ha a mieink egy győzelemmel és egy döntetlennel kiharcolják a továbbjutást az F-csoportból, akkor az MLSZ újabb hárommillió eurót, azaz 936 millió forintot könyvelhet el – az összeg nagy része bizonyosan a játékosok bankszámláján landol majd…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik