EB 2016

Nem játszhat ellenünk az osztrákok rosszfiúja?

Arnautovic nem először keveredett balhéba, a csatár azonban tagadja, hogy köpött volna.

Az osztrák válogatott Eb-főpróbáját Hollandia ellen tartotta szombaton, a sógorok pedig 2-0-ás vereséget szenvedtek az európai kontinensviadalról lemaradó ellenfelüktől.

A találkozón, ha nem is góljaival, de újfent hallatott magáról Marko Arnautovic, aki a lenti videófelvétel tanúsága szerint egy ütközés után Kenny Tete irányába köpött. A gusztustalan mozdulatsor miatt a játékvezető, Alberto Undiano Mallenco nem büntette meg az osztrák játékost, csak szóbeli figyelmeztetésben részesítette.

A sportszerűtlen megmozdulás után felmerült a kérdés, vajon megbüntetik-e az osztrákok ügyeletes rosszfiúját, aki eltiltás esetén akár a Magyarország elleni Eb-csoportmérkőzést is kénytelen lenne kihagyni. Külföldi, bizakodó sajtóvisszhangok mindenesetre nem tartják valószínűnek az utólagos büntetést, éppen ezért az osztrákok abban reménykednek, hogy az incidens büntetlenül marad, mivel az nem kirívóan súlyos eset.

Arnautovic természetesen megszólaltaz ügy kapcsán, ám nem úgy tűnik, hogy bármiféle eltiltástól tartana.

– Nem igaz, hogy leköptem az ellenfelemet. Éppen ezért mindenkinek csak azt tudom ajánlani, hogy nézzék meg az interneten keringő videót – zárta röviden és velősen sorait a játékos.

A szenvedőfél, Tete így emlékezett vissza eseményekre:
– Nagyon kemény harcot vívtunk, de erre is készültem. Marko kőkemény és kellemetlen ellenfél, aki komoly erőt képvisel, de nem féltem tőle. Jó játékosnak tartom, igaz, kicsit kellemetlennek is. Néha sajnos túllépi a határokat, ám szerencsére most nem találtam el engem – összegzett a holland védő.

A Stoke City 27 éves támadójának nem ez volt az első balhés megmozdulása, nem hiába emlegetik többen helyen „az osztrák futball rosszfiújaként”. Korábban azért keveredett botrányba, mivel egy éjszakai klubban pofozkodásba keveredett. Fiatalabb korában, még Werder-játékosként falta az éjszakai életet, kimaradásai miatt akkori edzője, Thomas Schaaf a csapatból is kitette. Később súlyproblémái miatt került a címlapokra. Mostanáig úgy tűnt, benőtt a támadó feje lágya, sőt, maga a játékos is bevallotta, hogy kislánya 2013-as érkezése megváltoztatta és ha nem is vált angyallá, de végre felnőtt.
Az osztrákok a Liechtenstein elleni selejtezőn vívták ki még októberben az Eb-n való indulás jogát, a botrányhős akkor így szórakoztatta a közönséget:
Olvasói sztorik