EB 2016

Izland: könnyed győzelemmel hangolt Dzsudzsákék ellenfele

Nem izzadt meg Izland az Eb-főpróbán, a rutinos Gudjohnsen kétszer is eredményes volt, de csak második gólja volt érvényes.

A magyar válogatott csoportellenfele, Izland hétfő késő este játszotta utolsó felkészülési mérkőzést a francia torna előtt. Ellenfelük a Liechtensteiniek voltak, a találkozón végül négygólos hazai siker született.

Az izlandiak nagyon korán, már a 10. percben megszerezték a vezetést, Sigthórsson vette be Jehle kapuját. Íme a találat videón:

Tíz perccel később már két gól volt a hazaiak előnye, Sævarsson iratkozott fel a gólszerzők közé. A játékos szöglet utáni kavarodás után jó 30 méterről volt eredményes.

A félidő lefújása előtt Finnbogason is beköszönt a vendégeknek, az izlandiak csak harmadik próbálkozásra tudták begyötörni a földön fekvő védők között a lasztit a hálóba.

A második félidőben a csereként beállt Gudjohnsen is eredményes volt, de les miatt érvénytelenítették a találatot.

A hajrában aztán a rutinos, 37 éves játékos már nem bosszankodhatott, hiszen ajtó-ablak helyzetben nem hibázott, és a 82. percben beállította a 4-0-s végeredményt.


Felkészülési mérkőzés:

Június 6., 21.30

Izland – Liechtenstein 4-0 (3-0)

Gólszerző: Sigthórsson (10.), Sævarsson (20.), Finnbogason (42.), Gudjohnsen (82.)

Izland: Hannes Halldórsson – Birkir Már Sævarsson, Ragnar Sigurdsson, Sverrir Ingi Ingason, Ari Freyr Skúlason (H. Magnússon 87.) – Aron Gunnarsson, Gylfi Sigurdsson (Hermannsson 54.), Jóhann Berg Gudmundsson (E. Bjarnason 46.), Arnór Ingvi Traustason – Alfred Finnbogason (E. Gudjohnsen 46.), Kolbeinn Sigthórsson (Sigurjónsson 79.). Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik