EB 2016

A német szurkolók elképzelhetetlennek tartják a hazai vereséget

Két-három gólnyi különbséget várnak a javukra.

Szombat 18 órától a magyar válogatott Németország vendégeként lép pályára az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén.

A német drukkerek elképzelhetetlennek tartják, hogy a válogatottjuk kikapjon szombaton a magyar csapattól az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésen.

Legtöbbjük nem azzal indokolta határozott véleményét, hogy a két együttes között nagyságrendbeli különbség van, hanem azzal, hogy szerintük Joachim Löw világbajnok gárdája kétszer nem fog egymást követően vereséget szenvedni saját közönsége előtt. Nagyrészt két-három gólos különbséget jósoltak a németek.

A Nationalelf múlt héten meglepetésre 3-1-re alulmaradt Augsburgban a szintén a kontinensviadalra készülő Szlovákiával szemben, így a hazai szurkolók szerint a németek igencsak „élesek” lesznek a gelsenkircheni Veltins Arenában 18 órakor kezdődő találkozón.

A meccs napján a Ruhr-vidéki iparváros központjában szinte semmi nem utalt arra, hogy barátságos találkozót vív egymással a magyar és a német válogatott, a sétálóutcában mindössze egy tombolahúzásnál gyűlt össze néhány szimpatizáns. Itt kitűzőket, labdákat, mezeket lehetett nyerni, a fődíj pedig az Európa-bajnoki címért járó trófea másolata volt, amelyet a 2004-ben győztes görög válogatott német szövetségi kapitánya, Otto Rehhagel írt alá.

A 2001-ben átadott Veltins Arenánál viszont már három órával a kezdő sípszó előtt ezrek hömpölyögtek. Természetesen a német válogatott különféle ereklyéit árulták és olyan sál is beszerezhető volt, amit erre a mérkőzésre adtak ki. A stadion területén látogatható volt a helyi klub, a Schalke 04 múzeuma és ajándékboltja is.

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya pedig örömmel láthatta, hogy kinyitották a létesítmény tetejét, ahogy azt pénteken szerette volna.

A német-magyar meccs mindkét együttes számára főpróba lesz a jövő pénteken rajtoló, franciaországi Eb előtt.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.