EB 2016

Stieber: nincs Messink, sem Ronaldónk, de van csapategység

A magyar válogatott támadójának nagy célja volt az Európa-bajnoki szereplés.

Németország ellen zárja az Európa-bajnoki felkészülést a magyar válogatott. A mieink ezt követően már nem lépnek pályára az osztrákok elleni Eb-rajtig.

A 23 fős keretnek tagja Stieber Zoltán is, a német élvonalbeli Hamburger SV játékosa, aki az elmúlt fél évet a másodosztályú Nürnbergben töltötte. Játéklehetőség nem mindig jutott neki, emiatt nem igazán elégedett az elmúlt fél évvel.

– Természetesen én is másképp képzeltem el a tavaszt, de a múlttal nem szeretnék foglalkozni. A fociban gyorsan változnak a dolgok. Számomra az a legfontosabb, hogy újra játsszak – mondta a Hamburger Abendblattnak Stieber Zoltán.

Stieber a kevés játéklehetőség ellenére majdnem az év játékosa lett a Nürnbergnél: a Hamburg-szurkolók ugyanis kampányt indítottak kedvencükért, és a szurkolói szavazáson abszolút élre repítették. A „trollkodás” végül nem járt sikerrel: Stiebert törölték a jelöltek közül.

– A Hamburg-szurkolók a legjobbak – vágta rá nevetve Stieber, akinek jól esett, hogy még itt sem felejtették a hamburgi szurkolók.

A lap a válogatott kerethirdetése után érte el a magyar játékost, aki így kitörő örömmel válaszolhatott az Európa-bajnoksággal kapcsolatos kérdésekre is.

– Nagy célom volt az Európa-bajnokság, nagy öröm számomra, hogy ott lehetek.

Ellenfélként ott lesz a pályán például Cristiano Ronaldo is. Róla is kérdezték.

– Cristiano Ronaldo a világ legjobbja. Nekünk nincs Messink, sem Ronaldónk, a mi erőnk a csapategységben van! A norvégok elleni pótselejtezőn is megmutattuk, milyen erősek vagyunk. Miért ne juthatnánk tovább most is a csoportból? – tette hozzá Stieber.

Olvasói sztorik