EB 2016

A német játékosok nem kegyelmeznének Dzsudzsákéknak

A világbajnokok csak győzelemben gondolkodnak a mieink ellen.

A magyar válogatott Németországban, a világbajnok ellenfél gelsenkircheni otthonában tartja Eb-főpróbáját. A találkozóra szombat este 18 órától kerül sor.

A németek minden bizonnyal javítani szeretnének hazai közönségük előtt, hiszen a szlovákok elleni barátságos mérkőzésük (1-3) vereséggel zárult. Egy újabb botlást német sajtóhírek szerint sem a csapatvezetés, sem pedig a szurkolók nem néznének jó szemmel. Mindezek tudatában talán nem is meglepő, hogy a magyarok elleni mérkőzés előtt a világbajnok játékosok fogadkoznak.

Mesut Özil korábban már lenyilatkozta, hogy nagyon fontos kilencven perc vár rájuk Dzsudzsákék ellen, és mindenképpen fontos, hogy győztesen jöjjenek ki a barátságos párharcból.

Hasonló véleményen van Manuel Neuer is, aki szerint kísérletezésről szó sem lehet szombat este.

– Nagyon fontos, hogy a legjobb formában lévő játékosok lépjenek pályára Magyarország ellen. Azt gondolom, az év legfontosabb tesztmérkőzése vár ránk – hangsúlyozta a világbajnok kapus.

A Real Madrid ásza, Toni Kroos sem kegyelmezne a magyaroknak – barátságos mérkőzés ide, barátságos mérkőzés oda.
– Mindenképpen győzni szeretnénk, és persze az is fontos, hogy jó játékot mutassunk. Fontos, hogy jó hangulatban vágjunk neki a francia utazásnak – bizakodott a középpályás.

Német sajtóhírek szerint, Joachim Löw a magyar válogatott ellen legjobbjait állítja csatasorba, az előzetes információk szerint Manuel Neuer mellett Mesut Özil, Thomas Müller, Toni Kroos és Lukas Podolski is kezdő lehet.

Az is biztos, hogy Sebastian Schweinsteiger visszatérhet a pályára, a térdsérülésből felépült kapitány azonban nagy valószínűséggel 20-30 percet tud vállalni.

Német lapok a magyar válogatottal kapcsolatban kiemelik, hogy Elefántcsontpart ellen gól nélküli döntetlen tudott elérni tesztmérkőzésen, a csapat pedig elszántan készül a francia tornára, hiszen 1986 után léphet újra ki a nemzetközi porondra. Több helyen megemlítik, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány a németek ellen is bevetheti veterán középpályását, Gera Zoltánt, aki influenzaszerű tünetei ellenére ott lehet az Eb-n.

Egy stuttgarti újság, hosszabb elemzést is készített válogatottunkról. A lap csak úgy, mint a legtöbb külföldi orgánum, arra fókuszál, hogy Magyarország hosszú idő után bizonyíthat nemzetközi megmérettetésen. Kiemelik, hogy Németországban Bernd Storckot ismerik a legjobban szombati riválisaink (aki korábban a Hertha BSC-nél, a VfL Wolfsburgnál és Borussia Dortmundnál is dolgozott), de segítője, Andreas Möller is a német vonalat erősíti.

Király Gáborról is hosszan megemlékezik a lap, a mackónadrágos hálóőrről a berlini és a müncheni szurkolók szép emlékeket őriznek. Gulácsi Pétert, a Lipcse kapusát a lap a magyar válogatott második számú kapusaként emlegetik. Rajtuk kívül még Stieber Zoltánt és Szalai Ádámot emelik ki, akik a Bundesligából jól ismertek lehetnek a német szurkolók előtt is.

Végezetül Storck kapcsán egy magyar-német sikerpárhuzamot emlegetnek fel, hiszen Thomas Doll német edzőként már nagy sikert ért el hazánkban: a Ferencvárossal bajnoki címet és kupagyőzelmet húzott be. Nagy kérdés, vajon a válogatott mestere is hasonlóan eredményes tud-e lenni a válogatott kispadján.

A német játékosok a Magyarország elleni mérkőzés után két nap szabadságot kapnak, hogy családjuk körében töltődjenek fel a francia tornára. A 23-as keret kedden Majna-Frankfurtban találkozik újra, majd délután útnak indulnak Franciaországba. Kedd este a genfi tó melletti Évian-les-Bains-nél tart nyilvános edzést a Nationalelf.
Olvasói sztorik