EB 2016

Sérülése ellenére Schweinsteiger játszani akar a magyarok ellen

Joachim Löw szövetségi kapitánnyal is egyeztetett már a lehetséges szerepléséről.

A magyarok elleni, szombati, gelsenkircheni Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen szeretne visszatérni a pályára Bastian Schweinsteiger, a világbajnok német válogatott csapatkapitánya, aki több mint két hónapja sérüléssel bajlódik. Korábban arról írtak, hogy ki kell hagynia a meccset.

– Bizakodó vagyok. Az a célom, hogy játsszak a barátságos meccsen. Húsz-harminc perc jó lenne – mondta csütörtökön, Asconában a 31 éves játékos, aki súlyos térdsérülése előtt legutóbb március közepén szerepelt klubjában, a Manchester Unitedben.

A 114-szeres válogatott Schweinsteiger azt mondta, Joachim Löw szövetségi kapitánnyal is egyeztetett már a lehetséges szerepléséről, az azonban ki van zárva, hogy kezdőként jusson szóhoz. A világbajnok futballista három napja már a csapattal tréningezik.

– Természetesen nem megy egyből a nulláról a száz százalék, még hozzá kell szoknom a ritmushoz – mondta ezzel kapcsolatban.

A német-magyar mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik Gelsenkirchenben, mindkét csapat számára ez lesz az utolsó teszt a jövő pénteken kezdődő Eb előtt.