EB 2016

EURO 2016: a Juventus és a Liverpool az élen, de a Fradi sem panaszkodhat

Hihetetlen, de igaz: az idei Európa-bajnokságra nevezett 552 játékos negyede Angliában futballozik! Ezek után nem meglepő, hogy a legtöbb focistát delegáló klubok is a Premier League-ből kerülnek ki (jönnek más osztályból is), az első négyben három található: a Liverpool, a Tottenham és a Manchester United. Közéjük a Juventus ékelődött be, ami azért váratlan, mert az ember előbb gondolna a Real Madridra vagy a Bayernre – írja a Bors.

Hazánkból 13-an mennek az Eb-re, 12 magyar, valamint a szlovák Stanisláv Šesták, aki a Fradiban nyomja. Vele együtt a zöld-fehérektől hatan lesznek a tornán.

Az angolok amúgy a bátorság terén is elsők, Roy Hodgson kapitány sok tejfelesszájút elvisz magával, például a 18 éves Marcus Rashfordot. A fiatalokban a németek, a svájciak, a belgák és a horvátok is bíznak. Bernd Storck inkább a rutin mellett döntött, bár behívta Bese Barnabást, aki be sem mutatkozott a csapatban. Amúgy nem ő az egyetlen, aki válogatottság nélkül kapott lehetőséget, Didier Deschamps francia kapitány két újonccal tette teljessé a 23-as keretét.

Hol játszik a legtöbb játékos?

Anglia 138
Németország 65
Olaszország 56
Törökország 36
Spanyolország 35
Magyarország 13

Melyik klubból jönnek a legtöbben?

Liverpool 12
Juventus 12
Tottenham 11
Manchester United 10
Barcelona, Bayern, Fenerbahce, Sahtar Donyeck 9-9
Ferencváros 6