EB 2016

Nagy Antal pontokat remél a magyar válogatottól

A válogatott korábbi csapatkapitánya szerint ha az erőnlét rendben lesz, Dzsudzsákék biztosan pontokat szerezhetnek az Eb-n.

Elég régen, 30 éve készült utoljára világeseményre a magyar válogatott. Amíg az 1986-os világbajnokságra több mint egy éven át hangolt a csapat, addig a mostani együttesnek csupán hét hónap állt a rendelkezésére. Nagy Antal, a mexikói vb-n szerepelt alakulat csapatkapitánya az akkori felkészülésről mesélt, és a mostani válogatottnak is üzent az MLSZ oldalán.

Habár a mexikói világbajnokság selejtezősorozata 1985. május 14-én, a Hollandia elleni budapesti meccsel zárult, a magyar válogatott már egy hónappal korábban, a bécsi, háromgólos győzelemmel elintézte az érdemi részt: április 14-én kvalifikálta magát a vb-re. Mindez azt jelentette, hogy Mezey György együttese közel 14 hónapon át készülhetett az 1986-os viadalra.

– Annak a csapatnak az eredménytől függetlenül adott volt a programja – emlékezett Nagy Antal, a mexikói vb-n szerepelt gárda csapatkapitánya. – Az első számú cél az volt, hogy a felkészülésünk és a szereplésünk abszolút hibátlan legyen. Másrészt pedig úgy búcsúzzunk el a közönségtől, hogy ugyanaz az optimizmus lengje át a csapat környezetét, mint a selejtezőkön.

Amíg Nagy Antalék közel 14 hónapon át készültek a vb-re, addig a mostani magyar válogatott, a norvégok elleni pótselejtezőt követően hét hónapig hangolhatott az Európa-bajnokságra.

– Amikor tavaly novemberben kijutottunk az Eb-re azt mondtam, készüljenek fel erőnlétileg, és akkor bárkivel felvehetik a versenyt – fogalmazott Nagy. – Jó fizikummal, európai viszonyok között, ebben a klímában, bárkit meg tudunk verni, bármilyen eredményre képesek lehetünk. Sem az osztrákok, sem az izlandiak, sem pedig a portugálok nem olyan ellenfelek, akiktől ne lehetne pontot vagy pontokat szerezni. Nem a tudás, az erőnlét lesz létfontosságú. Pláne, ha továbbjutunk…

A teljes interjút az alábbi linken érthető el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!