EB 2016

„Papíron talán a magyar válogatott a leggyengébb”

Az Eurosport összegezte az Európa-bajnoki résztvevőket; Izland lehet a torna Leicester Cityje.

Alig egy hét múlva elkezdődik a franciaországi Európa-bajnokság. Bernd Storck szövetségi kapitány kedden kihirdette keretét, így már csak 23 játékos készül a megmérettetés előtti főpróbára, a németek elleni felkészülési mérkőzésre. A találkozó után pedig jöhet a torna – utóbbi kapcsán az Eurosport is esélylatolgatásba kezdett.

Mint azt a portál összegzésébenírja, az idősebb szurkolókban még idézhet emlékeket a magyar válogatott neve – Puskás Ferencet külön ki is emelik, a „gyönyörű” jelzővel illetik.

Hozzáteszik, „papíron talán a leggyengébb válogatott” a miénk, és nagy kérdés, hogy tud-e többet mutatni a csapat annál, hogy kiáll és lejátssza a meccseit. A rájátszásban a norvégok ellen kettős sikerrel jutott tovább Bernd Storck csapata, ezt a cikk is kiemeli, a szerző szerint „profi módon kidolgozott” volt a továbbjutásunk, azonban a nagyobb ellenfelek ellen nem biztos, hogy ennyire sikeres lesz az együttes.

A csoportriválisoktól (Portugália, Ausztria és Izland) viszont nem ijedt meg a csapat, és hiszünk a továbbjutásban – ehhez a sikerhez az egyik legfontosabb mérkőzés az Izland elleni második találkozó lehet, ott eldőlhet a csoport harmadik helye. Mint írják, az Európa-bajnokság egy jó erőfelmérő is lehet az őszi világbajnoki selejtezők előtt.

Ellenfeleinken is végigmegy a cikk. Portugália esetében a legnagyobb kérdésként a csapat sztárját, Cristiano Ronaldót emlegetik. A klasszis támadó halvány teljesítménnyel rukkolt elő a Bajnokok Ligája döntőjében, köszönhetően valószínűleg annak, hogy kisebb sérüléssel lépett pályára – de így is végigjátszotta a 120 percet, és ő lőtte a mindent eldöntő tizenegyest is. Ha viszont sérülése az Eb-n is hátráltatja, az lehet, a portugálok teljesítményéből is visszavesz.

Izland esetében az angol bajnokságot megnyerő Leicester Cityt hozták szóba: ha utóbbinak sikerült a bravúr, akkor Izlandnak miért ne? A legjobb 16 közé jutást reálisnak tartja a szerző, és további meglepetésekre is képes lehet a berobbanó kiscsapat. Ausztriát feltörekvő erőnek nevezik, és Belgium válogatottjához hasonlítják – ugyanúgy egy nagyon tehetséges korosztály munkája érett be, mint a világranglista-másodiknál, és akár a legjobb nyolc is meglehet a mostani tornán.

Olvasói sztorik